Weather Icon
Αθλητικά , Γερμανία 21 Μαρτίου 2024

Σάλος στη Γερμανία με τη ροζ εμφάνιση της εθνικής: «Δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»

Σάλος στη Γερμανία με τη ροζ εμφάνιση της εθνικής: «Δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»

Η εθνική Γερμανίας αποκάλυψε τις φανέλες της για το Euro 2024. Αν και εντός έδρας εμφάνιση παραμείνει παραδοσιακή, η δεύτερη είναι ροζ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, με φόντο τις πολιτικές συζητήσεις.

Οι φανέλες των εθνικών ομάδων αποκαλύπτονται σταδιακά, πριν το Euro 2024. Η Γερμανία πρόσφατα έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις εμφανίσεις που θα φοράνε οι ποδοσφαιριστές της σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η εντός έδρας εμφάνιση παραμένει στην παράδοση, λευκή με αποχρώσεις του μαύρο, κόκκινο και κίτρινο. Αλλά η δεύτερη είναι σε χρώματα ροζ και μοβ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Το ροζ δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»

Η κυκλοφορία αυτής της ροζ φανέλας έκανε αρκετά από τα Μέσα της χώρας να έρθουν σε αντιπαράθεση. Ξεκινώντας από την Bild, την πιο πολυδιαβασμένη λαϊκιστική εφημερίδα της χώρας, η οποία πιστεύει στο κύριο άρθρο της ότι το ροζ «δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο». Από την πλευρά του, το Kicker πραγματοποίησε μια έρευνα μεταξύ των θαυμαστών και τα δύο τρίτα από αυτούς δεν γοητεύονται από αυτή τη φανέλα.

«Είναι πολύ συντηρητική η Γερμανία σε ορισμένα θέματα; Μας πουλάνε μια προοδευτική κοινωνία που κανείς δεν θέλει; Για αυτό το Euro, με έκαναν να καταλάβω ότι έπρεπε να ηρεμήσουμε για τον ρόλο των ποδοσφαιριστών στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών ζητημάτων» είπε ο Γερμανός ειδικός ποδοσφαίρου Πόλο Μπρέιντερ στο «After this Monday». Αυτή η συζήτηση φαίνεται να είναι το σύμβολο του διχασμού της γερμανικής κοινωνίας.

Η εκτός έδρας φανέλα αναμένεται να φορεθεί για πρώτη φορά στον αγώνα με την Ολλανδία στη Φρανκφούρτη στις 26 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι τα «πάντσερ» θα έρθουν αντιμέτωπα με την ομάδα της Ελλάδας σε φιλικό αγώνα μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro 2024.

Η μεγάλη διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου. Αν έχει περάσει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επίσης το σπουδαίο αυτό παιχνίδι θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο Γκουστάβο Πογέτ. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με ΤουρκίαΤσεχία και Πορτογαλία. Όπως γνωστοποίησε και η ΕΠΟ, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η 10η στην ιστορία της Εθνικής με τη Γερμανία και η δεύτερη που θα έχει φιλικό χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: Sportal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube