Weather Icon
ΗΠΑ 18 Μαρτίου 2024

Ο Νετανιάχου απαντά στον Σούμερ μέσω CNN: Θα χάναμε τον πόλεμο εάν κάναμε τώρα εκλογές

Ο Νετανιάχου απαντά στον Σούμερ μέσω CNN: Θα χάναμε τον πόλεμο εάν κάναμε τώρα εκλογές

Συνέντευξη Νετανιάχου στο CNN 

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ντάνα Μπας σχετικά με τα σχόλια του Δημοκρατικού γερουσιαστή, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η διεξαγωγή ή όχι εκλογών στη χώρα του είναι κάτι που «η ισραηλινή κυβέρνηση [θα] κάνει μόνη της».

«Είναι ανάρμοστο […] να πάμε σε μια αδελφή δημοκρατία και να προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε την εκλεγμένη ηγεσία», είπε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εναπόκειται στην ισραηλινή κοινή γνώμη να αποφασίσει αν το Ισραήλ θα πρέπει να διεξάγει εκλογές μετά το τέλος του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Ερωτηθείς αν θα δεσμευτεί για τη διεξαγωγή εκλογών μετά το τέλος του πολέμου, ο Νετανιάχου απάντησε: «Θα το δούμε όταν κερδίσουμε τον πόλεμο».

«Αν κάναμε εκλογές τώρα, πριν κερδηθεί ο πόλεμος […] θα είχαμε τουλάχιστον έξι μήνες εθνικής παράλυσης, που σημαίνει ότι θα χάναμε τον πόλεμο», τόνισε.

Τσακ Σούμερ (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της χώρας του και της Χαμάς.

Δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσπαθεί να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα προβλέπει την απελευθέρωση 100 ομήρων με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων.

Κληθείς να απαντήσει εάν είναι «ανοικτός σε μια ενδεχόμενη συμφωνία», απάντησε:

«Ο χρόνος θα δείξει, αλλά οι εξωφρενικές απαιτήσεις της Χαμάς… καθιστούν αυτή τη συμφωνία πολύ πιο δύσκολη. Αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί θέλουμε πίσω τους ομήρους».

«Θα επιχειρήσουμε στη Ράφα»

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προαναγγελθείσα ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα, τονίζοντας ότι θα διαρκέσει «αρκετές εβδομάδες».

«Επαναλαμβάνω: Θα επιχειρήσουμε στη Ράφα. Αυτό θα πάρει αρκετές εβδομάδες και θα γίνει», δήλωσε.

«Στους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα, λέω: Είναι τόσο κοντή η μνήμη σας; Ξεχάσατε τόσο γρήγορα την 7η Οκτωβρίου, την πιο τρομερή σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα; Είστε τόσο γρήγορα έτοιμοι να αρνηθείτε στο Ισραήλ το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στα τέρατα της Χαμάς; Χάσατε τόσο γρήγορα την ηθική σας συνείδηση;»

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube