Weather Icon

Γιατί η Τουρκία συνεχίζει το εμπόριο με το Ισραήλ

Γιατί η Τουρκία συνεχίζει το εμπόριο με το Ισραήλ

Ο Σιμσέκ απορρίπτει μετεκλογικό κατρακύλισμα της λίρας

Στο Σαγγάριο πριν από 10 ημέρες, σε προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν, η αστυνομία απομάκρυνε άρον-άρον έναν διαδηλωτή με πανό που έγραφε: «Σταματήστε την ντροπή να κάνετε εμπόριο με το Ισραήλ». Όσο ο τουρκικός λαός μιλάει τώρα λιγότερο για τον πόλεμο, η Άγκυρα συνεχίζει να επιτρέπει το εμπόριο με το Ισραήλ μέσω ιδιωτικών εταιρειών. Και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση να το σταματήσει.

Το σκεπτικό είναι ότι τέτοιες κινήσεις θα ήταν αντιπαραγωγικές, τορπιλίζοντας τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ μακροπρόθεσμα και αποτυγχάνοντας να παράξει ευνοϊκά αποτελέσματα για τους Παλαιστινίους.

Ο Σιμσέκ απορρίπτει μετεκλογικό κατρακύλισμα της λίρας

Η Τουρκία θα δει αυξανόμενες ξένες εισροές μετά τις εκλογές του Μαρτίου, κάτι που θα αποτρέψει την υποτίμηση της λίρας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ.

Η λίρα έχει χάσει 6% έναντι του δολαρίου μέχρι στιγμής φέτος, μετά από μια διολίσθηση 37% το 2023.

Ο Σιμσέκ δεσμεύτηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα μειωθεί μεταξύ 30-35 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Φεβρουάριο/Μάρτιο και τα αποθέματα της Τουρκίας θα αυξηθούν τουλάχιστον στο επίπεδο του βραχυπρόθεσμου εξωτερικού χρέους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube