Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του στο Οχάιο έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» εάν δεν κερδίσει τις εκλογές.

Μιλώντας για τους κινδύνους για την αμερικανική  αυτοκινητοβιομηχανία από τα υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να κατασκευάσει αυτοκίνητα στο Μεξικό και στη συνέχεια να τα πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τραμπ είπε: «Δεν θα μπορείτε να πουλήσετε αυτά τα αυτοκίνητα εάν δεν εκλεγώ. Εάν δεν εκλεγώ, θα γίνει λουτρό αίματος συνολικά, αυτό θα είναι το ελάχιστο, θα είναι λουτρό αίματος για τη χώρα. Αυτό θα είναι το ελάχιστο».

Ο Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία ότι ο αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, ήταν ο «χειρότερος» πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν έντονη αντίδραση στο επιτελείο  Μπάιντεν, που κατηγόρησε τον Τραμπ ότι απειλεί ξανά με «πολιτική βία».

Ο ηττημένος των εκλογών του 2020 απειλεί και πάλι με «πολιτική βία», δήλωσε εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπάιντεν. «Θέλει άλλη μια 6η Ιανουαρίου, αλλά ο αμερικανικός λαός θα του δώσει άλλη μια εκλογική ήττα αυτόν τον Νοέμβριο, επειδή οι Αμερικανοί απορρίπτουν τον εξτρεμισμό του, την τάση του για βία και τη δίψα του για εκδίκηση», ανέφερε εκπρόσωπος του επιτελείου Μπάιντεν.

Ο ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έχουν πλέον εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους στις προκριματικές εκλογές των κομμάτων τους, για να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Είναι ήδη σαφές ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα είναι μια από τις πιο σκληρές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ναυτεμπορική