Weather Icon

Διαμαρτυρία κατά του Πακιστάν από την κοινότητα των Παστούν έξω από τα Ηνωμένα Έθνη!

Διαμαρτυρία κατά του Πακιστάν από την κοινότητα των Παστούν έξω από τα Ηνωμένα Έθνη!

Οι διαδηλωτές προέτρεψαν τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν για να σταματήσουν τα συστηματικά βασανιστήρια υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών

Η κοινότητα των Παστούν  διοργάνωσε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 διαμαρτυρία κατά του Πακιστάν έξω από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη για να καταγγείλει την καταστολή των εργαζομένων και των ηγετών του Κινήματος των Παστούν Ταχαφούζ (PTM).

Η διαμαρτυρία, που συμπίπτει με την 55η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC), οργανώθηκε από το PTM Europe και στην οποία συμμετείχαν αρκετοί Αφγανοί Παστούν.

Ο Fazal Ur Rehman Afridi, μέλος του PTM Europe, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι ομιλητές καταδίκασαν τα βασανιστήρια του αρχηγού του PTM Manzoor Ahmed Pashteen, την αυθαίρετη κράτηση του Noor Ullah Tareen, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή τους τελευταίους τέσσερις μήνες, και του Idris. Khattak, ο οποίος ήταν στη φυλακή τα τελευταία χρόνια».

Οι διαδηλωτές προέτρεψαν τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν για να σταματήσουν τα συστηματικά βασανιστήρια υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών PTM της εθνικής μειονότητας Παστούν, συμπεριλαμβανομένων των Gilaman Wazir, Eid ur Rehman Wazir, Zakim Wazir και Zahid Madakhel.

Κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο Πακιστάν για την απελευθέρωση των κρατουμένων ακτιβιστών και ηγετών του PTM, συμπεριλαμβανομένων των Noor Ullah Tareen και Idrees Khattak.

Οι Παστούν εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους με τις καθιστικές διαμαρτυρίες στο Chaman και στο Angoor Adda στην αμφιλεγόμενη γραμμή Durand.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube