Weather Icon

Βηματοδότης: Αθήνα και Άγκυρα συζητούν την επέκταση της συμφωνίας για χορήγηση βίζας-εξπρές

Βηματοδότης: Αθήνα και Άγκυρα συζητούν την επέκταση της συμφωνίας για χορήγηση βίζας-εξπρές

Η επέκταση της συμφωνίας για τη χορήγηση βίζας-εξπρές 168 ωρών σε τούρκους τουρίστες και σε δύο άλλα νησιά, πέραν των δέκα, είναι το θέμα που συζητείται τούτες τις ημέρες ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα.

Γιατί όπως μαθαίνω η συμφωνία αρχίζει να υλοποιείται από την 1η Φεβρουαρίου και ήδη τούρκοι tour operators βρίσκονται στα ελληνικά νησιά προετοιμάζοντας τη χειμωνιάτικη κάθοδο τούρκων τουριστών σε Λήμνο, Χίο, Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Ρόδο, Κω, Σύμη, Καστελλόριζο με βίζα- εξπρές. Η είδηση όμως είναι αλλού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα κάποια στιγμή θα ήθελε να εντάξει στη συμφωνία ακόμα δύο νησιά: την Πάτμο και (από πλευράς Τουρκίας) την Ιμβρο. Αλλωστε αυτή η συμφωνία για χορήγηση βίζας στους Τούρκους, έστω και για 168 ώρες, έγινε με έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σουηδή Ιλβα Γιόχανσον, θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παράλληλα να επικυρώσει ατύπως με την παρουσία της εκ μέρους της ΕΕ την ελληνοτουρκική συμφωνία για την προσωρινή βίζα.

Απλώς υπενθυμίζω πως είναι η ίδια επίτροπος που είχε καταγγείλει τη χώρα μας για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου. Τη συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική θα προλογίσει ο Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα – Βηματοδότης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube