REAL TIME |

Weather Icon

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τερματιστεί ο κύκλος της βίας! Μειώθηκε κατά 80% η στρατολόγηση τρομοκρατών στο Κασμίρ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τερματιστεί ο κύκλος της βίας! Μειώθηκε κατά 80% η στρατολόγηση τρομοκρατών στο Κασμίρ

Ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας του Κασμίρ, Ρ.Ρ. Σβέιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συλλογικές προσπάθειες της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας, λέγοντας ότι «το Κασμίρ σημείωσε μείωση 80% στη στρατολόγηση τρομοκρατών το 2023».

Απευθυνόμενος σε συνέντευξη Τύπου στο PHQ Jammu, ο Σβέιν είπε ότι οι τάξεις τρομοκρατίας σημείωσαν πτώση 80 %  στη στρατολόγηση τοπικής νεολαίας το 2023 λόγω των συνεργατικών προσπαθειών της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας που εργάζονται παράλληλα για να βάλουν τέλος στον κύκλο βίας στο Τζαμού και Κασμίρ.

«Δεδομένου ότι δεν επιθυμούμε να αποκαλύψουμε τον αριθμό, αλλά προς ενημέρωσή σας πραγματοποιήθηκαν μόνο 22 προσλήψεις το 2023», είπε ο Σβέιν και πρόσθεσε, «Η αστυνομία θα προσπαθήσει σε κάθε επίπεδο να περιορίσει τη στρατολόγηση τρομοκρατών. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τερματιστεί ο κύκλος της βίας».

Είπε επίσης ότι στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της τρομοκρατίας, 113 τρομοκράτες από διαφορετικές ομάδες έχουν εξουδετερωθεί σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το 2023. Παρέχοντας λεπτομέρειες, ο επικεφαλής της Αστυνομίας είπε ότι υπάρχουν 31 τοπικοί τρομοκράτες που έχουν ταυτοποιηθεί σε όλο το Τζαμού και το Κασμίρ. «27 ντόπιοι ενεργοί τρομοκράτες ανήκουν στη ζώνη του Κασμίρ ενώ 4 από τις περιοχές Τζαμού», ανέφερε.

Δύο αυτονομιστικές οργανώσεις έχουν απαγορευτεί A φέτος, οι οποίες περιλαμβάνουν το Δημοκρατικό Κόμμα Ελευθερίας με επικεφαλής τον Shabir Shah και τη Μουσουλμαική Λίγκα με επικεφαλής τον Masarat Alam. Είπε ότι όσον αφορά τη φιλοσοφία της διαχείρισης της ασφάλειας ο πόλεός μας δεν είναι μόνο εναντίον της νεολαίας που κρατά όπλα, αλλά και εναντίον αυτής της ιδεολογίας που ωθεί τη νεολαία του Κασμίρ προς την αιματοχυσία και τον αποσχισμό. «Ο πόλεμος μας θα συνεχιστεί εναντίον εκείνων που δοξάζουν και νομιμοποιούν τις τρομοκρατικές ενέργειες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως αυτή η ιδεολογία», δήλωσε.

Υποστήριξε ότι κατά τη σύγκριση των τρομοκρατικών ενεργειών των προηγούμενων ετών έχει αποδειχθεί ότι οι ντόπιοι τρομοκράτες δυσκολεύονται, ενώ οι ξένοι πρωτοστατούν σε αριθμό. «Το σημαντικό που ήρθε στο προσκήνιο είναι ότι σημειώθηκε μείωση της τοπικής εμπλοκής στην τρομοκρατία, ενώ οι ξένοι παίρνουν το μέτωπο. Γίνεται σαφές ότι ο μελλοντικός αγώνας θα είναι εναντίον εκείνων που διεισδύουν από έξω στο Τζαμού και το Κασμίρ», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube