Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ρωσία 23 Ιανουαρίου 2024

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει άμεση στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει άμεση στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία

Στόχος η αποτροπή

Το ΝΑΤΟ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν βλέπει καμία άμεση στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία προς οποιοδήποτε μέλος της Συμμαχίας, αλλά διατηρεί την αποτροπή του με τη μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων δεκαετιών που θα ξεκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Τα κάνουμε όλα αυτά για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τις… δυνάμεις στη θέση τους για να απομακρύνουμε κάθε περιθώριο για εσφαλμένους υπολογισμούς ή παρεξηγήσεις στη Μόσχα σχετικά με την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ, και όσο το κάνουμε αυτό, δεν θα υπάρξει καμία επίθεση εναντίον του εδάφους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,1 δισ. ευρώ για πυρομαχικά πυροβολικού διαμετρήματος 155 χιλιοστών, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία την Τρίτη, με μέρος των βλημάτων να παραδίδεται στην Ουκρανία έπειτα από καταγγελίες ότι η έλλειψη πυρομαχικών παρεμποδίζει τις πολεμικές της προσπάθειες.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε μάχη πυρομαχικών», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την τελετή υπογραφής στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Το ΝΑΤΟ έκλεισε τη συμφωνία για λογαριασμό πολλών συμμάχων που είτε θα μεταβιβάσουν τα βλήματα στην Ουκρανία είτε θα τα χρησιμοποιήσουν για να συμπληρώσουν τα δικά τους εξαντλημένα αποθέματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube