Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Σουηδία , Τουρκία 22 Ιανουαρίου 2024

Η Τουρκία έλαβε το μήνυμα Μπλίνκεν: Εντός της εβδομάδος η ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία έλαβε το μήνυμα Μπλίνκεν: Εντός της εβδομάδος η ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Για «να βοηθηθεί» ο Μπάιντεν και να δοθούν τα F-16 που έχει ανάγκη η Τουρκία

Η ψηφοφορία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στο Bloomberg ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την επικύρωση της πολυαναμενόμενης ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει την έγκριση από την Τουρκία της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως βασικό όρο για να προχωρήσει το αίτημα της Άγκυρας για τα F-16.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία ζήτησε το τουρκικό κοινοβούλιο να εγκρίνει πρώτα την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ώστε «να βοηθηθεί» ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και να δοθούν τα μαχητικά F-16 που έχει ανάγκη η Τουρκία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube