Weather Icon
Κορέα – Βόρειος Κορέα 5 Ιανουαρίου 2024

Ασκήσεις της Σεούλ με πραγματικά πυρά σε νησί στη μεθόριο με τη Β. Κορέα

Ασκήσεις της Σεούλ με πραγματικά πυρά σε νησί στη μεθόριο με τη Β. Κορέα

“Θερμαίνονται” τα νερά στη θάλασσα της Κορέας

Στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά στο νησί Γιονπγιόνγκ, στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, διεξάγουν την Παρασκευή (5/1) οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι κάτοικοι των νησιών Γιονπγιόνγκ και Μπανγκγιόνγκ κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή πριν απ’ αυτές τις «ασκήσεις πυροβολικού με πραγματικά πυρομαχικά με αυτοπροωθουμενους όλμους K9», μετέδωσε το Yonhap. Πρόκειται για τις πρώτες ασκήσεις αυτού του τύπου στην περιοχή αφότου οι δύο χώρες αποσύρθηκαν το Νοέμβριο από μια συμφωνία που είχε συναφθεί το 2018 για να αποφεύγονται τα στρατιωτικά επεισόδια στη μεθόριο.

Η Κίνα κάλεσε επίσης την Παρασκευή «όλα τα μέρη να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση», αφού το βορειοκορεατικό πυροβολικό άνοιξε πυρ περισσότερες 200 φορές.

Η Κίνα ελπίζει ότι τα μέρη «θα απόσχουν από μέτρα που επιδεινώνουν τις εντάσεις και θα αποφύγουν μια νέα κλιμάκωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Ουενμπίν, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν, επίσης, πως οργάνωσαν κοινή ναυτική περίπολο ρουτίνας και αεροπορική άσκηση σήμερα στη Νότια Σινική Θάλασσα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube