Επιμνημόσυνη δέηση και τελετή απόδοσης τιμής στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε Buckeye στην περιοχή της Καλαμάτας το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο στρατόπεδο Παπάγου κατά την έπαρση της σημαίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας.

Σήμερα η κηδεία του

Σήμερα γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος στη Μεγάλη Μαντίνεια, όπου θα τελεστεί η κηδεία του πιλότου, ο οποίος αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και τη σύζυγό του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

«Φρίκη, έζησαν τον θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους»

Ο πατέρας του Επαμεινώνδα Κωστέα μίλησε για την αγάπη του γιου του για την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και για το γεγονός ότι η σύζυγός του επισμηναγού και τα παιδιά του έγιναν άθελά τους μάρτυρες του θανάτου του.

«Η φρίκη… ζήσανε τον θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους» ανέφερε ο πατέρας του πιλότου, σημειώνοντας πως η σύζυγος του πιλότου βιντεοσκοπούσε την πτήση. «Ήταν 80 μέτρα που ήταν σε τροχιά προσγείωσης και άρχισαν να φεύγουν κομμάτια από το αεροπλάνο» είπε.

«Ο ήρωάς μου, το αστέρι μου έσβησε. Για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή αν ήταν πιο ψηλά να προλάβαινε να έκανε εκτίναξη Δεν πρόλαβε… Τον πούλησε η αγάπη του για το αεροπλάνο. Ήταν ο ήρωάς μου, το αστεράκι μου που το έχασα» ανέφερε επίσης, προσθέτοντας: «Μου έλεγε πατέρα να μην φοβάσαι.. Είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα».

Ναυτεμπορική