Weather Icon
Video , ΗΠΑ , Μυστικές Υπηρεσίες , Ρωσία 23 Δεκεμβρίου 2023

Κώστας Πικραμένος: Συνάντηση με CIA στο Hilton στην Αθήνα

Κώστας Πικραμένος: Συνάντηση με CIA στο Hilton στην Αθήνα

Κώστας Πικραμένος: Η έκδοση του Νίκου Μπογονικολού που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ των Ρώσων στις αμερικανικές αρχές.

Το ρεπορτάζ

Αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη θα έρθει ο Ελληνας επιχειρηματίας, Νίκος Μπογονικολός, μετά την απόφαση των γαλλικών Αρχών για την έκδοσή του, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι».

Ειδικότερα, εναντίον του Νίκου Μπογονικολού, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Παρίσι κατόπιν διεθνούς εντάλματος, εκκρεμεί ποινική δίωξη από το παράρτημα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, με τις βαριές κατηγορίες της συνωμοσίας και του λαθρεμπορίου.

Όπως είχε αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», ο κατηγορούμενος φέρεται να συνωμότησε για να αποκτήσει ευαίσθητο τεχνολογικό υλικό που χρησιμοποιείται στην κβαντική πληροφορική και τους πυρηνικούς ελέγχους για την περαιτέρω αμυντική έρευνα και ανάπτυξη της Ρωσίας, ένα στοιχείο που παρέθεσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

«Ενώ φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες σύμμαχες χώρες, ο κατηγορούμενος και η Aratos Group είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας στην τροφοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς», είχε αναφέρει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Μπρέον Πις (Breon Peace). «Το Γραφείο μας συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια», κατέληξε στη συνέχεια, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αρμόδιος υποδιευθυντής του FBI Μάικλ Ντρισκόλ (Michael J. Driscoll).

«Ο Μπογονικολός συνωμότησε με ένα δίκτυο εταιρειών με ενορχηστρωτή τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να αποκτήσει με δόλιο τρόπο και στη συνέχεια να διακινήσει λαθραία στρατιωτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες διπλής χρήσης αμερικανικής προέλευσης για να βοηθήσει τους ρωσικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας. Ο Μπογονικολός προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ και έχει σχεδιαστεί για τακτικές συνθήκες στο πεδίο της μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές στις διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων πληροφοριοδοτών του, οι οποίοι επεδίωκαν να βελτιώσουν τις πολεμικές δυνατότητες της χώρας τους», είχε δηλώσει ο κ. Ντρίσκολ.

Η σύλληψη του Νίκου Μπογονικολού και η εμπλοκή του σε μια αναλόγου βεληνεκούς υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη και δη στον αθλητικό κόσμο, όπου ήταν ιδιαιτέρως γνωστός, καθότι υπήρξε ιδιοκτήτης ομάδας της πρώτης τη τάξει κατηγορίας και, συγκεκριμένα, της Ολυμπιάδας Πατρών, την περίοδο που αγωνίστηκε στην παλιά Α1.
Παράλληλα, το 2008, είχε ξανά συζητηθεί το όνομά του, όταν έφερε τον «Οβολό», μια νομισματική μονάδα, ένα άυλο νόμισμα, βασισμένο στην ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ μιας κλειστής κοινότητας ανθρώπων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube