Aποσύρει τους διαπραγματευτές του το Ισραήλ από το Κατάρ, μετά από «αδιέξοδο» σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου. «Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας, η οποία περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που δόθηκε στη Χαμάς, η οποία το είχε εγκρίνει», λέει ακόμα η ανακοίνωση.

Νωρίτερα οι Times of Israel ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία από την Μοσάντ επισκέφθηκε το Κατάρ σήμερα το πρωί για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία.

«Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» αναφερόταν ακόμα στο δημοσίευμα.

Ναυτεμπορική