Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 27 Απριλίου 2024

Λίντνερ, Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η Γερμανία πρέπει να ανακάμψει οικονομικά για να διασφαλίσει τη γεωπολιτική της θέση

Λίντνερ, Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η Γερμανία πρέπει να ανακάμψει οικονομικά για να διασφαλίσει τη γεωπολιτική της θέση

“Η οικονομική αδυναμία της Γερμανίας έχει συνέπειες για την ασφάλεια και τη γεωπολιτική”

Η Γερμανία χρειάζεται να ανακάμψει οικονομικά προκειμένου να διασφαλίσει τη γεωπολιτική της θέση, δήλωσε το Σάββατο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Κρίστιαν Λίντνερ.

Η γερμανική οικονομία ήταν η πιο αδύναμη μεταξύ των μεγάλων ομολόγων της στην ευρωζώνη πέρυσι, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος και τα υψηλά επιτόκια ρεκόρ επιβάρυναν την οικονομία.

Το τρέχον έτος θα είναι επίσης δύσκολο για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για το γερμανικό ΑΕΠ κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες και για τα δύο έτη, αναμένοντας ανάπτυξη 0,2% φέτος και 1,3% το 2025.

Οι προβλέψεις αυτές είναι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις του 0,8% για το 2024 και του 1,5% για το 2025 για την ευρωζώνη, δείχνοντας ότι η Γερμανία έχει καταστεί ουραγός στην ΕΕ, αφού ήταν η μόνη μεγάλη οικονομία που υπέστη συρρίκνωση πέρυσι.

Ο Λίντνερ δήλωσε ότι η οικονομική αδυναμία της Γερμανίας έχει συνέπειες για την ασφάλεια και τη γεωπολιτική.

«Χρειαζόμαστε την οικονομική ανάκαμψη γιατί, τελικά, η οικονομική ισχύς είναι επίσης παράγοντας γεωπολιτικής», δήλωσε ο Λίντνερ στο συνέδριο του κόμματός του στο Βερολίνο, αναφερόμενος στον πόλεμο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

«Στόχος του Πούτιν είναι να ασκήσει εξουσία πάνω μας και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Αλλά για να έχουμε τα απαραίτητα μέσα εναντίον του, χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη», είπε.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube