Weather Icon
Aφρική , G-20 , Ινδία 8 Δεκεμβρίου 2023

Έπαινοι στην Ινδία από τον Πρόεδρος της Κένυας Ρούτο επειδή πρότεινε την Αφρική για μόνιμη έδρα στους G20, ενισχύοντας τη φωνή του Παγκόσμιου Νότου

Έπαινοι στην Ινδία από τον Πρόεδρος της Κένυας Ρούτο επειδή πρότεινε την Αφρική για μόνιμη έδρα στους G20, ενισχύοντας τη φωνή του Παγκόσμιου Νότου

Ο Πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Σαμόει Ρούτο χαιρέτισε την Τρίτη (6 Δεκεμβρίου 2023) το Νέο Δελχί για την υποστήριξή του να συμπεριληφθεί η Αφρικανική Ένωση ως μόνιμο μέλος των G20, ενώ επαίνεσε επίσης τον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για την ηγεσία του τον παγκόσμιο νότο στον γεωπολιτικό χώρο σε όλο τον κόσμο.

«Αυτός (ο πρωθυπουργός Μόντι) έδωσε τη δυνατότητα στην Αφρική να είναι μόνιμο μέλος της G20. Όσοι από εμάς προέρχονται από τον Παγκόσμιο Νότο και συγκεκριμένα, από την Αφρική, εκτιμούμε την ηγεσία της Ινδίας. Η ηγεσία σας (της Ινδίας) και του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έδωσε τη δυνατότητα στην Αφρικανική Ένωση να έχει μια μόνιμη έδρα στην Ομάδα των 20. Επιτρέψτε μου επίσης να συγχαρώ την ηγεσία της Ινδίας και του Πρωθυπουργού Modi για την ανύψωση του Παγκόσμιου Νότου σε τον γεωπολιτικό χώρο παγκοσμίως», είπε ο Πρόεδρος της Κένυας.

Μιλώντας σε ένα συμπόσιο στο Ραστραπάτι Μπαβάν που διοργάνωσε προς τιμήν της Προέδρου της Ινδίας Ντρουπάντι Μούρμου, ο Πρόεδρος Ρούτο χαιρέτισε τη διμερή σχέση Ινδίας και Κένυας, λέγοντας ότι τα οφέλη της συνεργασίας τους θα διαρκέσουν για τις μελλοντικές γενιές.

«Κάθε τομέας πλέει σε αυτήν την επική αναζήτηση σήμερα. Έχουμε επιβεβαιώσει ότι ενώ η Κένυα και η Ινδία απολαμβάνουν μια περήφανη ιστορία επιτυχημένης φιλίας, αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον, δεδομένων των κοινών μας αξιών καθώς και της κοινής μας δέσμευσης, είναι πολύ μεγαλύτερο και θα διαρκέσει προς όφελος των γενεών τώρα και των γενεών ελάτε», είπε ο Πρόεδρος της Κένυας.

Επικαλούμενος τη «διαρκή αναταραχή» στον κόσμο, είπε ότι οι συνεργασίες με αξιόπιστους συνεργάτες και φίλους μπορούν να εδραιώσουν την εμπιστοσύνη στο μέλλον.

«Η Ινδία αναδείχθηκε πρώτη και ακόμη και τώρα συνεχίζει να πρωτοπορεί. Όσον αφορά τα μοντέλα, η Ινδία υπήρξε ένα υποδειγματικό μεγαλύτερο αδερφάκι και ένας πιστός φίλος της Κένυας. Ο κόσμος σήμερα βυθίζεται σε συνεχή αναταραχή από πιο συχνές, τεράστιες και πολύπλοκες κρίσεις από ό,τι στο παρελθόν. Οι λύσεις σε κοινά δύσκολα προβλήματα είναι όλο και πιο άπιαστες και η πολυμέρεια δεν χειρίζεται αυτές τις καταστάσεις όπως θα έπρεπε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κένυας.

«Σε στιγμές όπως αυτή, οι συνεργασίες με αξιόπιστους συνεργάτες και φίλους έχουν σημασία για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και τη δημιουργία ισχυρών μηχανισμών για να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον. Είμαι περήφανος που η Κένυα και η Ινδία ενώνονται από την ιστορία, το εμπόριο και τη φιλία που αποτελούν έκφραση της κοινής μας εμπειρίας και κοινών αξιών, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι η αγάπη για την ελευθερία, η επιχειρηματικότητα και η ειρηνική επιδίωξη της προόδου σε μια ισχυρή δημοκρατία», είπε. .

Η Πρόεδρος Μούρμου, η οποία δέχθηκε τον Κενυάτη ομόλογό της και τον καλωσόρισε στο Ραστραπάτι Μπαβάν, είπε ότι τα νερά του Ινδικού Ωκεανού έχουν συνδέσει τους ανθρώπους της Ινδίας και της Κένυας για αιώνες.

Τονίζοντας τη φιλία Ινδίας-Κένυας, ο Πρόεδρος Murmu είπε: «Η φιλία μας έχει ωριμάσει σε μια ισχυρή διμερή σχέση, που στηρίζεται σε σημαντική οικονομική συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση και η τεχνολογία».

Νωρίτερα, ο Ρούτο, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία για κρατική επίσκεψη, απέτισε φόρο τιμής στον Μαχάτμα Γκάντι στο μνημόσυνό του στο Ρατζγκάτ της εθνικής πρωτεύουσας την Τρίτη.

Του έγινε επίσης τελετουργική υποδοχή στο προαύλιο του Ραστραπάτι Μπαβάν.

Ο Γουίλιαμ Ρούτο επιθεώρησε επίσης μια Φρουρά της Τιμής προτού γίνει δεκτός στο Ραστραπάτι Μπαβάν από την Πρόεδρο Ντρουπάντι Μούρμου και τον πρωθυπουργό Μόντι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube