Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ιταλία , Κύπρος 1 Δεκεμβρίου 2023

Ασκηση Ερευνας & Διάσωσης πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου-Ιταλίας

Ασκηση Ερευνας & Διάσωσης πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου-Ιταλίας

Άσκησή Έρευνάς και Διάσωσης πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου και Ιταλίας, με το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) να έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των μέσων που συμμετείχαν.

Σε ανάρτηση του ΚΣΕΔ (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αναφέρεται ότι «την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ), με την κωδική ονομασία «CYPITΑ 01/23», μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιταλίας. Η άσκηση εκτελέστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του πλοίου Αμφίβιων Επιχειρήσεων «ITS SAN GΙUSTO» και ενός ελικοπτέρου ΝΗ-90 του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και του Πολεμικού Πλοίου «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ».

Προστίθεται ότι «τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας της Κυπριακής με την Ιταλική Δημοκρατία».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube