Weather Icon

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Μας φορτώνουν τα προβλήματα και τα λάθη των Μεγάλων Δυνάμεων

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Μας φορτώνουν τα προβλήματα και τα λάθη των Μεγάλων Δυνάμεων

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Η Ελλάδα θα σηκώσει και πάλι το βάρος του προσφυγικού κύματος, από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, εκτιμά ο καθηγητής διαχείρισης κρίσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος, μετά και την συνάντηση Μητσοτάκη-Σόλτς στη Γερμανία.

Αφορμή η δήλωση του κ.Μητσοτάκη, ότι δευτερογενείς ροές δημιουργούν πρόβλημα στη Γερμανία και πρέπει να λυθούν, ενώ διευκρίνισε ότι όταν χορηγούμε σε κάποιον άσυλο, θέλουμε να μείνει στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Λαυρέντζος απαντά στα περί αφομοίωσης των ξένων πληθυσμών, ότι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα και δεν έχουν την διάθεση να ενσωματωθούν. Άλλωστε τα επεισόδια σε Γαλλία και Σουηδία πρέπει να μας διδάξουν και εμάς ανάλογα, καταλήγει μεταξύ άλλων ο κ.Λαυρέτζος.

Αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και μετά την στάση της Τουρκίας απέναντι στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, θεωρεί αδιανόητο, που η Ελλάδα δεν αξιοποιεί την εμπρηστική ρητορική Ερντογάν, ενώ θεωρεί επίσης βέβαιο, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα προκαλέσει και πάλι, με την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube