Weather Icon

Win Without War: Ο βίαιος εκτοπισμός των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποτελεί σαφές παράδειγμα εθνοκάθαρσης

Win Without War: Ο βίαιος εκτοπισμός των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποτελεί σαφές παράδειγμα εθνοκάθαρσης

Η βίαιη εκδίωξη 120.000 Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ένα ζωντανό παράδειγμα εθνοκάθαρσης που πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Τα παραπάνω ανέφερε ο Στίβεν Μάιλς, επικεφαλής της οργάνωσης Win Without War, σε ανακοίνωσή του.

“Είμαστε βαθιά ανησυχημένοι και παρακολουθούμε στενά τα πρόσφατα γεγονότα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Καταδικάζουμε σθεναρά τον βίαιο εκτοπισμό των 120.000 εθνοτικών Αρμενίων, ο οποίος φαίνεται να αποτελεί σαφές παράδειγμα εθνοκάθαρσης από τις αζέρικες δυνάμεις. Οι αναφορές για σοβαρό υποσιτισμό και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι βαθιά ανησυχητικές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Διοικητής της USAID Σαμάνθα Πάουερ επισκέφθηκε την περιοχή, και υποσχέθηκε ανθρωπιστική υποστήριξη, και ενώ η υποστήριξη αυτή είναι ευπρόσδεκτη, θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή για περαιτέρω προσπάθειες των ΗΠΑ να ανταποκριθούν σε αυτή την κρίση και να φέρουν σε ευθύνες και να τερματίσουν την ατιμωρησία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από τους αποδέκτες της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας. Καλούμε την κυβέρνηση να διερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, να άρει τις εξαιρέσεις που έδωσαν το πράσινο φως για τις πωλήσεις όπλων στο Αζερμπαϊτζάν και, το σημαντικότερο, να αυξήσει τη χρηματοδότηση στην Αρμενία πέραν των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτά τα γεγονότα, δυστυχώς, ήταν, προβλέψιμα και αποτρέψιμα, και η κυβέρνηση του Μπάιντεν θα πρέπει επίσης να διερευνήσει διεξοδικά πώς και γιατί αγνοήθηκαν ή παραβλέφθηκαν τα μηνύματα της αρμενικής κοινωνίας των πολιτών και των ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube