Weather Icon

Να γιατί δεν είδε καμία παράβαση στο Αρτσάχ η αποστολή του ΟΗΕ! Ο Αλίγιεφ έκανε δωρεά ενός εκατ.δολαρίων μια μέρα πριν την επιθεώρηση στο Στεπάνακερτ

Να γιατί δεν είδε καμία παράβαση στο Αρτσάχ η αποστολή του ΟΗΕ! Ο Αλίγιεφ έκανε δωρεά ενός εκατ.δολαρίων μια μέρα πριν την επιθεώρηση στο Στεπάνακερτ

Δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο πρόγραμμα ανθρώπινων εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Εθνών (UN-Habitat) έκανε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, από το Προεδρικό ταμείο έκτακτης ανάγκης. Αυτή η δωρεά έρχεται μια μέρα πριν από η αποστολή του ΟΗΕ επισκέφθηκε την περιοχή του Αρτσάχ.

Η αποστολή του ΟΗΕ είχε ως στόχο να αποτιμήσει την κατάσταση και να καταγράψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες τόσο εκείνων που έχουν παραμείνει στον θύλακα όσο και εκείνων που φεύγουν. Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση, κάτι που το Μπακού διαψεύδει, επιμένοντας ότι οι Αρμένιοι του θύλακα είναι καλοδεχούμενοι και μπορούν να παραμείνουν στην περιοχή αυτή.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Επιθεώρηση από ειδικούς του ΟΗΕ

Η αποστολή του ΟΗΕ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Στεπανάκερτ δεν παρατήρησε ορατές ζημιές σε δημόσια κτίρια και δεν υπήρχαν σημάδια βίας εναντίον αμάχων μετά την τελευταία κατάπαυση του πυρός.

Ο ΟΗΕ τόνισε την ” ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης για την πιθανή επιστροφή του τοπικού πληθυσμού και ζήτησε την προστασία των δικαιωμάτων τους.”

Αρμενικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την έκθεση του ΟΗΕ ως προκατειλημμένη, κάτι που επιβεβαιώνεται φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ζημιές σε σπίτια και δολοφονίες αμάχων Αρμενίων κατοίκων του Αρτσάχ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube