Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 13 Οκτωβρίου 2023

Ενημέρωση από τη Χαμάς για τη σύγκρουση με το Ισραήλ! Ευθύνη της Παλαιστίνης η επίθεση – Καμία συμμετοχή Ιράν και Χεζμπολάχ

Ενημέρωση από τη Χαμάς για τη σύγκρουση με το Ισραήλ! Ευθύνη της Παλαιστίνης η επίθεση – Καμία συμμετοχή Ιράν και Χεζμπολάχ

«Η απόφαση για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης (στο Ισραήλ) ήταν εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή» ανέφερε η Χαμάς, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Guardian, Μπεθ ΜακΚέρναν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ δεν είχαν καμία ανάμειξη στην αιφνιδιαστική επίθεση του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ, η Χαμάς ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι Ισραηλινοί πολίτες δεν ήταν στόχος της επίθεσης που στόχευε σε βάσεις των Ισραηλινών Δυνάμεων.

Η ισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε ακόμα ότι δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση για τους ομήρους αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα.

Δεσμεύτηκε ακόμα για μεταχείριση των κρατουμένων σύμφωνη με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

«Χτυπήσαμε προληπτικά, το Ισραήλ ετοίμαζε επίθεση»

Ο Salah al-Aruri, αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera, ότι η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε ως αποκλειστικό στόχο στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η Χαμάς είχε λάβει πληροφορίες που έδειχναν ότι το Ισραήλ σκόπευε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οργάνωσης μετά τη γιορτή Sukkot, εξ ου και η απόφαση για «προληπτικό χτύπημα».

«Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατεδαφίστηκαν μέσα σε τρεις ώρες, προς έκπληξή μας. Το Ισραήλ επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από τη δική του παραβατική συμπεριφορά» σημείωσε.

Υποστήριξε ότι μετά την πτώση της διοίκησης της Μεραρχίας της Γάζας, οι μαχητές της Χαμάς πήραν αρχικά μόνο στρατιώτες ως αιχμαλώτους, αλλά αργότερα μπήκαν στη σκηνή ένοπλοι πολίτες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube