Weather Icon

“Η Τουρκία δεν σκοπεύει να μεταφέρει τους S-400 σε καμία χώρα, ούτε στην Ουκρανία” – υπουργός Άμυνας τουρκικού καθεστώτος, Yasar Guler

“Η Τουρκία δεν σκοπεύει να μεταφέρει τους S-400 σε καμία χώρα, ούτε στην Ουκρανία” – υπουργός Άμυνας τουρκικού καθεστώτος, Yasar Guler

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ,Yasar Guler, διέψευσε τους ισχυρισμούς σχετικά με τα (δήθεν) σχέδια της Άγκυρας να μεταφέρει τα συστήματα του πυραυλικού συστήματος S-400, που το τουρκικό καθεστώς αγόρασε από τη Ρωσία, σε άλλη χώρα, και μάλιστα στην Ουκρανία.

«Η μεταφορά των S-400 σε οποιαδήποτε χώρα,  αποκλείεται», δήλωσε στο CNN Turk, o Yasar Guler.

Αφού η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμβόλαιο για την παράδοση των S-400, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 επόμενης γενιάς το 2019. Η Τουρκία άρχισε τότε να αναζητά εναλλακτικές λύσεις, με το μαχητικό Eurofighter να είναι μία από αυτές. Ο Yasar Guler ανέφερε νωρίτερα σχέδια για την αγορά 40 τέτοιων αεροσκαφών.

Η Βρετανία και η Ισπανία δεν αντιτίθενται στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα, ενώ η Γερμανία, ως μέλος της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το Eurofighter, δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία. Ο Guler δήλωσε στο CNN Turk ότι αναμένει πως το ζήτημα θα επιλυθεί θετικά.

 

 

 

Πηγή: https://tass.com/defense/1782959

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube