Weather Icon
G-20 , Ινδία 28 Σεπτεμβρίου 2023

Τζαϊσανκάρ: Πάροχος λύσεων που γεφυρώνει το χάσμα η Ινδία

Τζαϊσανκάρ: Πάροχος λύσεων που γεφυρώνει το χάσμα η Ινδία

Υπογραμμίζοντας την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και την πειστική ισχύ της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής των G20 που οδήγησε στην υιοθέτηση της Διακήρυξης του Νέου Δελχί, ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, είπε την Τρίτη (26/9) ότι η Ινδία φαίνεται ως πάροχος λύσεων παγκοσμίως, η χώρα που έχει τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα.

«Σήμερα, η Ινδία θεωρείται ως πάροχος λύσεων, που γεφυρώνει το χάσμα. Ένα μεγάλο μέρος της αιτίας είναι η αναπτυσσόμενη οικονομία, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και το ταλέντο μας. Ακόμη πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία ότι οι πρακτικές δημοκρατικής διακυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί από μια ισχυρή και αφοσιωμένη ηγεσία που θέτει τα εθνικά συμφέροντα στο προσκήνιο», είπε ο Τζαϊσανκάρ κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής ομιλίας στην εκδήλωση G20 University Connect υπογραμμίζοντας ότι τη δύναμη της Ινδίας παγκοσμίως.

Ο Jaishankar, ο οποίος μιλούσε στην εκδήλωση G2O University Connect, τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής G2O που διοργανώθηκε φέτος από την Ινδία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να αναλάβει παγκόσμια δημογραφία δεξιοτήτων και να διευρύνει τις πόρτες των ευκαιριών.

«Αυτή είναι η πρώτη του είδους της G20 που έχει ίσο ενδιαφέρον για όλους εσάς, θα ήταν η δέσμευση της G20 να αναλάβουμε παγκόσμια δημογραφία δεξιοτήτων. Η επικάλυψη του κόσμου με αυτοπεποίθηση, τέτοιες προσπάθειες θα βοηθήσουν στη διεύρυνση των θυρών ευκαιριών για όλους εσάς και τις παγκόσμιες χώρες. Όταν λέμε, ένας κόσμος, μια οικογένεια, ένα μέλλον, ο κόσμος το πιστεύει».

Τόνισε τον ρόλο και τη δέσμευση που αντικατοπτρίζεται από την Ινδία στους G20 να αντιμετωπίσει τα κενά δεξιοτήτων παγκοσμίως, να παρέχει επαρκή και βιώσιμη κοινωνική προστασία και να επεξεργαστεί επιλογές πολιτικής για βιώσιμη χρηματοδότηση της κοινωνικής προστασίας.

Παρέθεσε τις συνεισφορές που ανέλαβε η Ινδία όσον αφορά το «Vaccine Maitri» που ενίσχυσε περαιτέρω την εικόνα της χώρας ως πρώτης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η φήμη της Ινδίας ως το «φαρμακείο του κόσμου» ενίσχυσε τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τα έθνη εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης και παρείχε εμβόλια σε 72 έθνη.

Παράλληλα προέβαλλε τις πρωτοβουλίες της Ινδίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η οποία παρείχε εμβόλια στις χώρες του κόσμου. «Αυτό φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις, μιλώντας για το «εμβόλιο Μαϊτρί», τη σύγκρουση στην Ουκρανία ή μάλιστα τις προκλήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας της συνόδου των G20, είτε πρόκειται για συνεισφορές στην παγκόσμια υγεία μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα και ενός παγκόσμιου κέντρου παραδοσιακών φαρμάκων είτε μάλιστα βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της διεθνούς ηλιακής συμμαχίας», είπε.

«Θα ήθελα να εμβαθύνω σε πολλά ουσιαστικά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της G20 ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τη δύναμη της Ινδίας και την αποδοχή των ιδεών της ως μια βασική λύση», είπε.

Επεξεργαζόμενος περαιτέρω την αναγνώριση της Ινδίας παγκοσμίως και τις λύσεις που δόθηκαν, ο Ινδός ΥΠΕΞ είπε ότι η Πρωτοβουλία One Sun-One World -One Grid και το διεθνές έτος Millets., θέματα συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας για καταστροφές, με τον συνασπισμό για την καταστροφή όπως η “Η ανθεκτική δομή” είναι πρωτοβουλίες στις οποίες αναγνωρίζεται σήμερα η φωνή μας και εγκρίνονται επίσης οι λύσεις μας».

Στη συνάντηση της G20, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να ενισχύσουν τις επενδύσεις σε υποδομές ανθεκτικές στις καταστροφές και στο κλίμα με συλλογικό όραμα ότι θα προστατεύσει τις κοινότητες, θα ενισχύσει την οικονομική σταθερότητα και θα εξασφαλίσει ταχεία ανάκαμψη μετά την καταστροφή.

Ο Jaishankar μίλησε περαιτέρω εκτενώς για το πρόγραμμα University Connect και δήλωσε ότι η Προεδρία της G20 ξεκίνησε με αυτό εξαρχής.

«Ξεκινήσαμε την προεδρία με το πρόγραμμα University Connect…Οι προσπάθειές μας να κάνουμε την Ινδία ανεπτυγμένο έθνος στα εκατό χρόνια της ανεξαρτησίας μας πηγάζουν από τη συλλογική επιθυμία να οικοδομήσουμε ένα πιο ευημερούν έθνος για τις μελλοντικές γενιές», είπε ο Jaishankar.

Ο Τζαϊσανκάρ τόνισε ότι ο κόσμος κοιτάζει την Ινδία παρατηρώντας τις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα.

«Τόσο οι αναπτυσσόμενες όσο και οι ανεπτυγμένες χώρες παίρνουν πολλά μαθήματα από εμάς. Όπως βλέπουν αλλαγές μετασχηματισμού σε εξέλιξη στη χώρα. Και εναπόκειται σε εσάς, τη νεολαία του έθνους μας, να το προχωρήσετε, καθώς προχωράμε στην προσπάθειά μας να γίνουμε Viksit Bharat», είπε.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και τους Αντιπρύτανες των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν, ο Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τον ρόλο της Ινδίας ως πρόεδρος της G20 φέτος και πρόσθεσε: «Με περισσότερες από 220 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 60 πόλεις, εξαπλωμένες σε όλες τις πολιτείες και την Ένωση Στα εδάφη της χώρας, η προεδρία μας στο G20 ήταν πραγματικά μια εθνική γιορτή.

«Περισσότεροι από 30.000 εκπρόσωποι από τις 125 χώρες ήταν μάρτυρες του πνεύματός μας του «Atithi Devo Bhavo» και είδαν μια έμπειρη Ινδία που ήταν έτοιμη για τον κόσμο», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: khalsavox.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube