Weather Icon

Καταγγελία στον ΟΗΕ για κακομεταχείριση των χριστιανικών μειονοτήτων στο Πακιστάν

Καταγγελία στον ΟΗΕ για κακομεταχείριση των χριστιανικών μειονοτήτων στο Πακιστάν

Χριστιανός από το Πακιστάν ενημέρωσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση.

Ένας Χριστιανός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποκάλυψε πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο το Πακιστάν κακομεταχειρίζεται τους Χριστιανούς και μάλιστα χρησιμοποιεί τον νόμο για την εθνική ασφάλεια για να διώξει τις μειονοτικές κοινότητες.

Ο λόγος για τον Τζόσεφ Τζέισον, ο οποίος εκπροσώπησε την Jubilee Campaign, μία οργάνωση που προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων σε όλο τον κόσμο και εργάζεται για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, κατά την παρέμβαση κατά την 54η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, τόνισε την ανησυχία για τους πολιτικούς εργαζόμενους, τους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη μειονοτική κοινότητα στο Πακιστάν.

Ο Τζέισον είπε ότι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αυθαίρετα τεθεί υπό κράτηση βάσει του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας στο Πακιστάν. Επίσης ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι οι μειονότητες στο Πακιστάν έχουν καταδικαστεί και κατηγορηθεί βάσει του νόμου περί βλασφημίας.

«Η εκστρατεία Jubilee εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις κατασκευασμένες κατηγορίες για βλασφημία, την προφυλάκιση, τις άδικες διώξεις, τις συνεχείς απειλές και τις εσκεμμένες υποκίνηση βίας κατά των μειονοτήτων που έχουν δημιουργήσει κοινωνική απόσταση από τις μειονότητες στο Πακιστάν, αφήνοντάς ταις εκφοβισμένες και μετατοπισμένες».

 «Η εκστρατεία Jubilee ανησυχεί βαθύτατα για την αποτυχία της αστυνομίας να αποτρέψει τη μαζική βία εναντίον χριστιανών με το πρόσχημα των κατασκευασμένων κατηγοριών στη Τζαρανβάλα (στις 16 Αυγούστου έκαψαν εκκλησίες και κατέστρεψαν δεκάδες οικήματα χριστιανών) και να αποτρέψει την καταγραφή πολλαπλών αβάσιμων καταγγελιών για κατηγορίες περί βλασφημίας εναντίον χριστιανών στη Σαργκόντα».

ΠΗΓΗ: Γεωπόλδος/Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube