Weather Icon
Video , Γιώργος Αϋφαντής , Λιβύη , Τουρκία 24 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Αϋφαντής: Σαν πρόβατα επί σφαγήν

Γιώργος Αϋφαντής: Σαν πρόβατα επί σφαγήν

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, αποκαλύπτει στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 τις παραδοχές που η ελληνική πολιτική ελίτ έχει κάνει ήδη και πριν την έναρξη του αναβαθμισμένου σε πολιτικό διάλογο με την Τουρκία .

Εκτιμά ότι από τα ΜΟΕ μέχρι την συζήτηση για τα νησιά, η Ελλάδα έχει αποδειχτεί μια τέτοια συζήτηση επί των διεκδικήσεων της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα έχει εγκαταλείψει κάθε ουσιαστική εμπλοκή στο Κυπριακό.

Ο Γιώργος Αϋφαντής, περιγράφει πως η εικόνα διάλυσης και παρακμής των κρατικών επιτελείων σε όλους τους βαθμούς, σε συνδυασμό με την καταρράκωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, οδηγεί σε διαρκείς υποχωρήσεις σε όλα τα πεδία, θέτοντας την Ελλάδα σε υπαρξιακό αδιέξοδο. Αίσθηση προκαλούν και όσα αποκαλύπτει για την τραγική κατάληξη της ανθρωπιστικής αποστολής των Ε.Δ. στη Λιβύη.

Οι κρίσιμες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, λέει, ειδοποίησαν εγκαίρως το ΓΕΕΘΑ για τις ενστάσεις τους για την τελική πραγματοποίηση της αποστολής από τις πληροφορίες που λάμβαναν από την περιοχή, ωστόσο το ΓΕΕΘΑ , προτάσσοντας ως φαίνεται τις επικοινωνιακές ανάγκες μιας τέτοιας αποστολής , έστειλε το προσωπικό του και εθελοντές πολίτες διερμηνείς, ως “πρόβατα επι σφαγή” στη Λιβύη.

Ο Γιώργος Αϋφαντής, προέτρεψε τις εισαγγελικές αρχές να ζητήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ επιτελών του ΓΕΕΘΑ και αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΞ , από όπου όπως εκτίμησε θα υπάρξουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube