Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , ΟΗΕ , Τουρκία 18 Σεπτεμβρίου 2023

Είδηση που θα προκαλέσει σάλο – Στο “σπίτι της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης! Εκεί θα συναντήσει την Τετάρτη τον Ερντογάν

Είδηση που θα προκαλέσει σάλο – Στο “σπίτι της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης! Εκεί θα συναντήσει την Τετάρτη τον Ερντογάν

«Κλείδωσε» για τις 20 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση θα γίνει στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος (11 το πρωί ώρα τοπικής).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τις κατευθύνσεις του πολιτικού διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου θα αναζητηθούν πιθανές συγκλίσεις μεταξύ Αθήνας- Άγκυρας. Άλλωστε ,μετά το τετ α τετ των δύο ηγετών, ακολουθούν στις 16 Οκτωβρίου οι πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα και μια μέρα μετά ο διάλογος για τη θετική ατζέντα, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη και η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να προετοιμαστεί κατάλληλα η ατζέντα των συναντήσεων.

Στο «τραπέζι» της συνάντησης και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη  θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του, Άννα Μαρία Μπούρα, όπως συνέβη και στη συνάντηση του Βίλνιους. Αντίστοιχα, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής σύμβουλός του, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Εγκαινιάστηκε από τον Ερντογάν

Το «Σπίτι της Τουρκίας» απέναντι από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ, εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  τον Σεπτέμβριο του 2021 και προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, τόσο για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για την παραχώρηση ενός ορόφου στο ψευδοκράτος της Κύπρου. Για την παρουσία του στα εγκαίνια έκανε και δηλώσεις μέσω Tweet ο Αρχιεπίσκοπος, συγχαίροντας τον Τούρκο πρόεδρο αλλά και στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία για την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων και το αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία», έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος. Αμερικής.

 

ΠΗΓΗ: flash.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube