Weather Icon

Ανίκανη να προστατέψει τις χριστιανικές εκκλησίες η Αστυνομία στο Πακιστάν! Επιβάλλει ιδιωτική ασφάλεια σε όλους τους ναούς μετά τις ταραχές του Αυγούστου

Ανίκανη να προστατέψει τις χριστιανικές εκκλησίες η Αστυνομία στο Πακιστάν! Επιβάλλει ιδιωτική ασφάλεια σε όλους τους ναούς μετά τις ταραχές του Αυγούστου

Ο Αύγουστος ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων ετών για τον αριθμό των επιθέσεων σε χριστιανικές εκκλησίες στο Πακιστάν. Δεκάδες χώροι λατρείας κάηκαν και καταστράφηκαν.

Εκτός από τη σύλληψη Χριστιανών που υποτίθεται ότι προκάλεσαν τους ταραχοποιούς, η πακιστανική αστυνομία βρήκε τώρα μια λύση για αυτήν την κρίση, και μάλιστα απλή. 

Έχοντας επιθεωρήσει μια περιοχή του Καράτσι φημισμένη για θρησκευτικές συγκρούσεις, η Αστυνομία επισκέφθηκε χώρους λατρείας διαφορετικών θρησκειών και στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 εξέδωσε ένα έγγραφο με τίτλο «Οδηγίες Ασφαλείας για τις Εκκλησίες».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας της 10ης Σεπτεμβρίου 2023.

Στο έγγραφο, η αστυνομία συνιστά (ή μάλλον διατάζει, αφού απαιτείται «αυστηρή συμμόρφωση»), ότι 

«Έξω από την κεντρική πύλη της εκκλησίας θα αναπτυχθούν ιδιωτικοί φύλακες μαζί με εξοπλισμό ανιχνευτή μετάλλων». Οι λεπτομέρειες είναι οι εξής: «Ιδιωτικός φύλακας θα αναπτυχθεί στην αποθήκη της οροφής, ειδικά κατασκευασμένη ως εφεδρική ασφάλεια της πύλης. Περπατήστε μέσα από πύλες που θα εγκατασταθούν στις εισόδους της εκκλησίας. Όλα τα παράθυρα των εκκλησιών να καλυφθούν με σιδερένια σχάρα. Θυροτηλεόραση να τοποθετείται εντός και εκτός των χώρων των εκκλησιών και πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας όπως 6 MP/Νυχτερινή όραση με ελάχιστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας 15 ημερών. Οι τοίχοι των εκκλησιών πρέπει να είναι περιφραγμένοι κατάλληλα για να αποφευχθεί οποιοδήποτε απρόσμενο περιστατικό».

Η αστυνομία υπόσχεται ευγενικά να κρατήσει επαφή με τους ιδιωτικούς φρουρούς που προσέλαβαν οι χριστιανοί. «Ο συντονιστής ασφαλείας των εκκλησιών θα διατηρεί επαφή με την περιοχή SHO / HM / Υπεύθυνο Πληροφοριών και θα ενημερώνει πάντα για κάθε νέα επερχόμενη εκδήλωση όποτε διευθετηθεί στην εκκλησία, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη ασφάλεια στους ενδιαφερόμενους». 

Το έγγραφο προσθέτει επίσης ότι «για όλους τους ιδιωτικούς φρουρούς που έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια της εκκλησίας, οι πληροφορίες τους, το προηγούμενο αρχείο πρέπει να διατηρούνται και να ελέγχονται από τα αστυνομικά τμήματα κατά καιρούς», μια διάταξη που αφορά περισσότερο την επιτήρηση των ιδιωτικών φρουρών παρά τη βοήθεια τους.

Αυτό που λέει το έγγραφο, είναι ότι η πακιστανική αστυνομία δεν είναι ικανή ή ίσως δεν είναι πρόθυμη να προστατεύσει τις χριστιανικές εκκλησίες. Οι χριστιανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν ιδιωτικούς φρουρούς. Η αστυνομία θα έλεγχε ποιοι είναι αυτοί οι φρουροί—ίσως για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι «πολύ» αποτελεσματικοί.

ΠΗΓΗ: Bitterwinter.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube