Weather Icon

Αμερικανοαρμενικές ασκήσεις στις ΗΠΑ! Απάντηση από το Κρεμλίνο

Αμερικανοαρμενικές ασκήσεις στις ΗΠΑ! Απάντηση από το Κρεμλίνο

Θα συμμετάσχουν 85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες. Πώς σχολίασε ο Πεσκόφ τη δήλωση Πασινιάν, ότι η Ρωσία απέτυχε να προστατεύσει την Αρμενία.

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει η Αρμενία την ερχόμενη εβδομάδα. Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις για τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών κατά την εκτέλεση ειρηνευτικών καθηκόντων.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στόχος της άσκησης, η οποία φέρει την ονομασία «Eagle Partner 2023» και θα διεξαχθεί από τις 11 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στο κέντρο εκπαίδευσης Zar της ειρηνευτικής ταξιαρχίας του Υπουργείου Άμυνας και στο κέντρο εκπαίδευσης N του Υπουργείου Άμυνας, είναι η προετοιμασία των δυνάμεών του για να συμμετάσχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Δεν ανέφερε πόσοι Αμερικανοί και Αρμένιοι στρατιωτικοί πρόκειται να συμμετάσχουν.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στην άσκηση θα συμμετάσχουν 85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες. Ο ίδιος δήλωσε πως οι Αμερικανοί -στους οποίους θα περιλαμβάνονται μέλη της Εθνοφρουράς του Κάνσας, η οποία έχει συνάψει 20ετή συμφωνία στρατιωτικής εκπαίδευσης με την Αρμενία- θα είναι οπλισμένοι με τουφέκια και δεν θα χρησιμοποιήσουν βαριά όπλα.

Παρά τη μικρή κλίμακα της άσκησης, το Κρεμλίνο δήλωσε πως θα την παρακολουθήσει από κοντά.

Η απάντηση του Πεσκόφ στον Πασινιάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε σε συνέντευξή του το σαββατοκύριακο σε ιταλική εφημερίδα πως η Ρωσία απέτυχε να προστατεύσει την Αρμενία από αυτό που αποκάλεσε συνεχιζόμενη επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν. Πρόσθεσε πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία σημαίνει πως η Μόσχα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες ασφαλείας της Αρμενίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε την Τρίτη, στους δημοσιογράφους πως διαφωνεί με τα σχόλια του Πασινιάν.

«Η Ρωσία είναι ένα απολύτως αναπόσπαστο τμήμα αυτής της περιφέρειας», δήλωσε. «Η Ρωσία διαδραματίζει ένα συνεπή, πολύ σημαντικό ρόλο για τη σταθεροποίηση της κατάστασης σ′ αυτή την περιφέρεια … και θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε αυτό το ρόλο».

Τα σχέδια των αρμενικών αρχών για τη διεξαγωγή αρμενοαμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων προκαλούν ανησυχία, ιδίως στην παρούσα κατάσταση. Η Ρωσία θα αναλύσει αυτές τις πληροφορίες και θα παρακολουθεί την κατάσταση, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του αρμενικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν αρμενοαμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας στο πλαίσιο ειρηνευτικών αποστολών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube