Weather Icon

Τουρκικά ΜΜΕ για τον Χαρδαλιά και τους απόρρητους χάρτες: «Επικίνδυνο λάθος του ελληνικού ΥΠΕΘΑ»

Τουρκικά ΜΜΕ για τον Χαρδαλιά και τους απόρρητους χάρτες: «Επικίνδυνο λάθος του ελληνικού ΥΠΕΘΑ»

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ κάνει λόγο για «Επικίνδυνο λάθος του ελληνικού ΥΠΕΘΑ: Μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις…».

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι «ο Έλληνας ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε επιθεωρήσεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κομοτηνή, αποθήκη καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Λάρισα με εντολή του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια.

Η λεπτομέρεια που προκάλεσε σάλο

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ περιλαμβάνονται 29 φωτογραφίες. Μια λεπτομέρεια μεταξύ των φωτογραφιών προκάλεσε σάλο.

Μεταξύ των χαρτών που κοινοποιήθηκαν ήταν και ένας χάρτης με μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Υποστηρίζεται ότι ο μη λογοκριμένος χάρτης αφορά τις βάσεις στα νησιά. Ο ελληνικός Τύπος έγραψε για τη φωτογραφία που βγήκε: «Δείχνει τις αποθήκες καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων».

Η αντιπολιτευόμενη επίσης εφημερίδα Τζουμχουριέτ στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι «Η Ελλάδα δημοσιεύει ‘κατά λάθος’ φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες».

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν αρχικά στον Τύπο μαζί με δήλωση του ΥΠΕΘΑ, ενώ λίγο αργότερα οι χάρτες θόλωσαν και κοινοποιήθηκαν ξανά. «Το ΥΠΕΘΑ δημοσίευσε φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες που είδε ο ΥΦΕΘΑ κατά τη διάρκεια ‘επιθεώρησης’ σε μία από τις εγκαταστάσεις. Μετά από αυτό το απαράδεκτο περιστατικό, το ΥΠΕΘΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι επιθεωρήσεις πυρασφάλειας στις μονάδες έχουν ανασταλεί.

Ο ελληνικός Τύπος χαρακτήρισε το «ατυχές» περιστατικό ως ένα «νέο φιάσκο» του ΥΠΕΘΑ μετά την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών και ανέφερε: «Είναι ένα απίστευτο μπέρδεμα της κυβέρνησης που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube