Weather Icon

Σε νέα φάση η πολιορκία του Αρτσάχ! Το Αζερμπαϊτζάν έκοψε τη σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο – Αποκόπτει την περιοχή από τον έξω κόσμο

Σε νέα φάση η πολιορκία του Αρτσάχ! Το Αζερμπαϊτζάν έκοψε τη σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο – Αποκόπτει την περιοχή από τον έξω κόσμο

Δίπλα στο παράνομο σημείο ελέγχου που έχει εγκατασταθεί στο διάδρομο του Λατσίν, η αζέρικη πλευρά έκοψε το καλώδιο οπτικών ινών του διαδικτύου, διακόπτοντας τη σταθερή σύνδεση του Αρτσάχ με το διαδίκτυο. Ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών του Αρτσάχ, Αρτάκ Μπεγκλαριάν, έγραψε:

“Χθες, 17 Αυγούστου, στις 17:55 κοντά στο παράνομο οδόφραγμα που βρίσκεται στο διάδρομο του Μπερντζόρ (Λατσίν), η αζέρικη πλευρά έκοψε το καλώδιο οπτικών ινών του διαδικτύου, διακόπτοντας τη σταθερή σύνδεση του Αρτσάχ με το διαδίκτυο.

Χθες το βράδυ ειδικοί του Αρτσάχ μαζί με Ρώσους ειρηνευτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο τμήμα και να επισκευάσουν το καλώδιο, αλλά η αζέρικη πλευρά δεν το επέτρεψε. Από σήμερα το πρωί διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειρηνευτικών δυνάμεων και της αζέρικης πλευράς ώστε οι ειδικοί μας να μπορέσουν να αποκαταστήσουν το κατεστραμμένο καλώδιο.

Δεν θεωρώ τυχαίο ότι το νέο αυτό έγκλημα έλαβε χώρα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κυριολεκτικά 5 λεπτά πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου για τη γενοκτονία στο Αρτσάχ. Ως αποτέλεσμα αυτής της προβοκάτσιας, οι ομιλητές από το Αρτσάχ στη συνέντευξη Τύπου, ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γκεγκάμ Στεπανιάν και η εκτοπισμένη πολίτης Αλβίνα Νερσεσιάν, κατάφεραν να συνδεθούν με δύο άλλους ομιλητές, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Γκαζαριάν και τον πρώτο γενικό εισαγγελέα του ΔΠΔ Λουίς Μορένο Οκάμπο, με 45 λεπτά καθυστέρηση. Παρά τις προσπάθειες του Αζερμπαϊτζάν, η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε, την οποία παρακολούθησαν περίπου 130 άτομα από 27 χώρες.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube