Weather Icon

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε δύο ένοπλες ομάδες στη Συρία που υποστηρίζονται από την Τουρκία εξαιτίας παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Κούρδων

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε δύο ένοπλες ομάδες στη Συρία που υποστηρίζονται από την Τουρκία εξαιτίας παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Κούρδων

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε δύο ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία για τις ενέργειές τους κατά των Κούρδων και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ροζάβα και το Αφρίν.

Σε γραπτή δήλωση για το θέμα, το υπουργείο ανέφερε ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σαχ και στη Μεραρχία Χαμζά, που είναι από τις ένοπλες ομάδες που έχουν έρθει στο προσκήνιο με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαγωγές και λεηλασίες πολλές φορές στο την πόλη Αφρίν της Ροζάβα, η οποία βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο.

Εκτός από τις δύο ένοπλες ομάδες, ανακοινώθηκε ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις για τρία άτομα, τους Muhammed Hüseyin El Casim ( γνωστός ως Αμπού Εμσέ), Walid Hüseyin El Casim και Seyf Boule Ebubekir.

Στη δήλωση που έγινε σχετικά με την απόφαση κύρωσης , αναφέρθηκε ότι και οι δύο ένοπλες ομάδες διέπραξαν πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Κούρδων του Αφρίν και εμπόδισαν την περιοχή να ανακάμψει.

Στη δήλωση, «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν τον συριακό λαό να ζήσει χωρίς φόβο για τη βία και την εκμετάλλευση από ένοπλες ομάδες», επισημαίνοντας παράλληλα τις ενέργειες των δύο ένοπλων ομάδων.

Η προσοχή τράβηξε το τι έκαναν δύο ένοπλες ομάδες στους Κούρδους.

Η δήλωση για την Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σαχ είναι «στοιχείο της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία και συστατικό του Συριακού Εθνικού Στρατού, ενός συνασπισμού συριακών ένοπλων ομάδων αντιπολίτευσης. Η Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σαχ επιχειρεί στην περιοχή Αφρίν της Βόρειας Συρίας, την οποία ελέγχει. Η Ταξιαρχία απαγάγει τους κατοίκους της περιοχής και επιδίδεται σε εκβιασμούς. Η Ταξιαρχία παρενοχλεί και αναγκάζει τους Κούρδους στο Αφρίν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να πληρώσουν μεγάλα λύτρα για την επιστροφή των μελών της οικογένειάς τους».

Επίσης για τη Μεραρχία Χαμζά, «Η Μεραρχία Χαμζά, μια άλλη ένοπλη αντιπολιτευτική ομάδα που δρα στη βόρεια Συρία, ενεπλάκη σε απαγωγές, κλοπές και βασανιστήρια. Το τμήμα κρατά επίσης τους ανθρώπους που απήγαγε σε εγκαταστάσεις κράτησης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ενώ οι κρατούμενοι απάγονται για λύτρα, συχνά υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση από μέλη της Μεραρχία Χαμζά.

Δόθηκαν πληροφορίες για 3 άτομα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις για θανάτους κρατουμένων και απαγωγές Κουρδισσών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

 

Rûdaw

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube