Weather Icon

Το Αζερμπαϊτζάν μπλόκαρε ανθρωπιστική βοήθεια 400 τόνων προς το Αρτσάχ

Το Αζερμπαϊτζάν μπλόκαρε ανθρωπιστική βοήθεια 400 τόνων προς το Αρτσάχ

Το δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν απαγόρευσε τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του κατεχόμενου διαδρόμου Μπερντζορ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ρωσική ειρηνευτική δύναμη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν για αρκετές ώρες, ενώ φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια παραμένουν στη γέφυρα Χακάρι. Το Αζερμπαϊτζάν αρνείται να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στους κατοίκους του Αρτσάχ μέσω του διαδρόμου Μπερντζορ, απαιτώντας αντίθετα την βοήθεια να περάσει από την Άκνα (Aghdam). Στο Μπακού, το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες για τη χρήση του δρόμου μέσω της Ακνά για προμήθειες στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

Περισσότεροι από 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εμποδίζονται να φτάσουν τους 120.000 ειρηνικούς πολίτες του Αρτσάχ που έχουν αποκλειστεί από το τρομοκρατικό καθεστώς για 227 ημέρες.

Η αποστολή περιλαμβάνει 60 τόνους ζάχαρης, 40 τόνους πετρελαίου, 100 τόνους αλεύρι, 80 τόνους ζυμαρικών, 20 τόνους γάλακτος σε σκόνη, 12 τόνους παιδικής τροφής και 9 τόνους φαρμάκων.

Το περιεχόμενο των φορτηγών βοήθειας για τον λαό του Αρτσάχ επαληθεύτηκε παρουσία ξένων διπλωματών, με έναν εκπρόσωπο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αρμενία, Μαξίμ Σελέζνιεφ, που συμμετείχε στην επιθεώρηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube