Ισραήλ , Κατάρ 5 Μαΐου 2024

“Τέρμα” το Al Jazeera από το Ισραήλ – Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την διακοπή της λειτουργίας του

“Τέρμα” το Al Jazeera από το Ισραήλ – Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την διακοπή της λειτουργίας του

Ο υπουργός επικοινωνιών, Σλόμο Κάρχι, σε δική του ανάρτηση στο Χ, διευκρίνησε ότι υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε ομόφωνα σήμερα (5/5) υπέρ της διακοπής της λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα.

Στην κυβερνητική ανακοίνωση, ωστόσο, δεν προσδιορίζεται πότε θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση για το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά την έγκριση από τη Βουλή του Ισραήλ ενός νόμου που επιτρέπει το προσωρινό κλείσιμο τηλεοπτικών δικτύων που θεωρείται ότι συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια στη διάρκεια του πολέμου εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα.

H απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από περιφερειακό δικαστή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στο κλείσιμο του Al Jazeera με ανάρτηση του στο Χ, κάνοντας λόγο για ένα κανάλι υποκίνησης.

«Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου αποφάσισε ομόφωνα: Το κανάλι της υποκίνησης Al Jazeera θα κλείσει στο Ισραήλ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Νετανιάχου

הממשלה בראשותי החליטה פה אחד: ערוץ ההסתה אל ג׳זירה ייסגר בישראל.

תודה לשר @shlomo_karhi

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) May 5, 2024

Άμεσα σε ισχύ η απόφαση

Ο Ισραηλινός υπουργός επικοινωνιών, Σλόμο Κάρχι, σε δική του ανάρτηση στο Χ, διευκρίνησε ότι υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού, η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από περιφερειακό δικαστή.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz υπογραμμίζει ότι ο Κάρχι μπορεί πλέον να διατάξει τη διακοπή των εκπομπών του καναλιού στο Ισραήλ, τόσο στην αραβική όσο και στην αγγλική γλώσσα, να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ και να κατάσχει εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της, με εξαίρεση τηλέφωνα και υπολογιστές. Επίσης, του ζητήθηκε να περιορίσει την πρόσβαση μέσω διαδικτύου από το Ισραήλ στον ιστότοπο του Al Jazeera.

Σύμφωνα με την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο ίδιος έχει την εξουσία να απαγορεύσει τη λειτουργία του καναλιού για 45 ημέρες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube