Weather Icon

Sabah: Η MİT αποκάλυψε δίκτυο «φάντασμα» της Μοσάντ

Sabah: Η MİT αποκάλυψε δίκτυο «φάντασμα» της Μοσάντ

Δεκάδες κατάσκοποι της Μοσάντ από διάφορα έθνη της Μέσης Ανατολής επιχειρούσαν σε διεθνή κλίμακα και παρακολουθούσαν ξένους στην Τουρκία.

Η MİT διαπίστωσε περαιτέρω ότι η Μοσάντ έστειλε αραβικής καταγωγής κατασκόπους στην Κωνσταντινούπολη στον Λίβανο και τη Συρία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να επισημάνουν τοποθεσίες που θα χτυπηθούν από οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιμέλεια: ΧΑΚ

ΠΗΓΗ: Sabah*

 

Τουρκία: Εξάρθρωση κυκλώματος της Μοσάντ που δρούσε κατά στόχων του Ιράν

Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, ο Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) αποκάλυψε έναν πυρήνα «φάντασμα» 56 χειριστών που κατασκοπεύουν μη Τούρκους υπηκόους στη χώρα για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ.

Σε μια επιχείρηση συνεργασίας με το Τμήμα Αντιτρομοκρατικής του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης, η μονάδα αντικατασκοπείας της υπηρεσίας συνέλαβε επτά άτομα που όλοι ομολόγησαν ότι εργάζονταν για τη Μοσάντ στις καταθέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα Sabah.

Σύμφωνα με τη MİT, οι επτά ύποπτοι είναι μεταξύ των 56 χειριστών που συνδέονται με συνολικά εννέα δίκτυα, τα οποία εποπτεύοντααν το καθένα από εννέα πράκτορες της Μοσάντ που εδρεύουν στο Τελ Αβίβ και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν σε διεθνή κλίμακα.

Έγγραφα από τη MIT αποκάλυψαν, ότι οι κατάσκοποι συγκέντρωναν βιογραφικά για ξένους υπηκόους μέσω μιας διαδικτυακής μεθόδου δρομολόγησης, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των οχημάτων μέσω GPS, εισέβαλλαν σε δίκτυα που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης που βασίζονται σε συσκευές Wi-Fi και έβρισκαν ιδιωτικές τοποθεσίες.

Οι πράκτορες παρακολούθησαν επίσης από κοντά ορισμένους στόχους που είχε καθορίσει η Μοσάντ για να παρακολουθεί και να φωτογραφίζει κατ’ ιδίαν συναντήσεις, μια επιχείρηση που εποπτευόταν από έναν Ισραηλινό αραβικής καταγωγής, τον Soliman Agbaria.

Ο πυρήνας, αποτελούμενος από πολίτες από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποίησε πολλές ψεύτικες ιστοσελίδες σε πολλές γλώσσες, κυρίως αραβικά, για να αποκτήσει τεχνικές τοποθεσίες και πραγματικές διευθύνσεις IP, όπως ανακάλυψε η MİT.

Όλη η επικοινωνία μεταξύ πρακτόρων της Μοσάντ στην Τουρκία και στο εξωτερικό γινόταν μέσω γραμμών από κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε ψεύτικα πρόσωπα στην Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και το Βέλγιο.

Ένας από τους ηγέτες της ομάδας, ένας κατάσκοπος της Μοσάντ με την κωδική ονομασία “Shirin Alayan”, του οποίου η MIT δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την πραγματική ταυτότητα, χρησιμοποίησε μια γερμανική τηλεφωνική γραμμή για να δώσει εντολή σε έναν Παλαιστίνιο ονόματι “Khaled Nijim” να δημιουργήσει ψευδείς πλατφόρμες ειδήσεων όπως “najarland.com, almeshar.com, nasrin-news.com και hresource.co.uk.”. Αυτοί οι ιστότοποι παρουσίαζαν αποκλειστικά άρθρα για να προσελκύσουν στόχους που στη συνέχεια έκαναν κλικ σε συνδέσμους ιών, επιτρέποντας στο δίκτυο να διεισδύσει στα τηλέφωνά τους.

Στη μονάδα του δικτύου της Κωνσταντινούπολης παρασχέθηκε εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο και τεχνική υποστήριξη εξ αποστάσεως από έναν Priyanshi Patel Kulhari, τον 24χρονο ιδιοκτήτη της εταιρείας λογισμικού κατασκοπείας Cyberintelligence International Private Ltd με έδρα το Τελ Αβίβ, ανέφερε η MİT.

Ο Kulhari, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους κατασκόπους της Μοσάντ, καθόρισε πώς να διεισδύσει σε στοχευμένα τηλέφωνα και ποια άρθρα ειδήσεων θα ωθηθούν για να κάνει κλικ ο στόχος.

Δίκτυα μεγάλης εμβέλειας

Η MİT διαπίστωσε περαιτέρω ότι η Μοσάντ έστειλε τους κατασκόπους της αραβικής καταγωγής στην Κωνσταντινούπολη στον Λίβανο και τη Συρία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να επισημάνουν τοποθεσίες που θα χτυπηθούν από οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μερικοί Σύροι και Λιβανέζοι πράκτορες που εργάζονταν στην πόλη αναπτύχθηκαν επίσης στη Βηρυτό για να εξερευνήσουν τον δήμο Haret Hreik και να συλλέξουν πληροφορίες. Οι πράκτορες ανακάλυψαν τις ακριβείς συντεταγμένες ενός κτιρίου που καταλάμβανε η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ, καθώς και τις ταυτότητες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών και πολιτικών προσωπικοτήτων της ομάδας που κατοικούσαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Ένας άλλος ηγέτης του δικτύου με την κωδική ονομασία «Abdulla Qassem», του οποίου η πραγματική ταυτότητα παραμένει επίσης άγνωστη καθώς επί του παρόντος κατοικεί στο Ισραήλ, παρουσιάστηκε ως Ιορδανός Άραβας που ζει στη Σουηδία και έδωσε εντολή σε έναν άνδρα ονόματι Zeyd Saadeddin να τραβήξει φωτογραφίες και να αναλύσει το επίπεδο ασφάλειας ενός στρατηγικά σημαντικό κτίριο στην περιοχή Qudsiyeh της Δαμασκού.

Επιπλέον, η Μοσάντ έστειλε δεκάδες κατασκόπους, συμπεριλαμβανομένων Τούρκων υπηκόων, σε μυστικά τουριστικά ταξίδια τριών στάσεων στη Σερβία, μετά στο Ντουμπάι και, τέλος, στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, τρία μέρη που δεν απαιτούν βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Στην Μπανγκόκ, οι πράκτορες θα οδηγούνταν σε ένα κέντρο της Μοσάντ για να μάθουν την κατασκοπεία.

Εκεί, ένας Τούρκος ονόματι Okan Albayrak, ένας φυγάς πράκτορας της Μοσάντ, διδάχτηκε να συνθέτει αναφορές, να επιτηρεί στόχους, να αποφεύγει και να διαφεύγει από υπηρεσίες πληροφοριών όπως η MIT, να τεκμηριώνει φωτογραφίες, να παρατηρεί και να αναλύει πληροφορίες και να βάζει συσκευές δορυφορικής παρακολούθησης σε οχήματα.

Η MIT έμαθε επίσης ότι η Μοσάντ ανέπτυξε υπερβολικά περίπλοκες μεθόδους και διεξήγαγε διάφορες επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη για να αποφύγει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Mohammed Filli και ο Abdullah Fellaha, κατάσκοποι της Μοσάντ από το Χαλέπι, ανακάλυψαν το γραφείο του Hisham Younis Yahya Qafisheh, του Σύρου Διευθύνοντος Συμβούλου μιας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα στην περιοχή Kağıthane της Κωνσταντινούπολης και σχεδίασαν μια κλοπή για να αρπάξουν το τηλέφωνό του και μια διάρρηξη στο διαμέρισμα του Qafisheh στην περιοχή Başakşehir, για να κλέψει τους υπολογιστές και τα έγγραφά του.

Ο Filli και η Fellaha συμμετείχαν επίσης στην επιτήρηση ενός ιδρύματος και αρκετών Αιγυπτίων υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων ένας αντιφρονούντας δημοσιογράφος, ένας γιατρός και ένας υπάλληλος σε ένα γραφείο συναλλάγματος.

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ομάδα επτά ατόμων που σχεδίαζε τη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών! Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τη MIT

Λειτουργική λογική

Ενώ η Μοσάντ διέθετε τα λεγόμενα γραφεία σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς στη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Σουηδία, η διαχείριση όλων των επιχειρήσεων γινόταν από την ισραηλινή πρωτεύουσα.

Η ισραηλινή υπηρεσία δοκιμάζει την εμπιστοσύνη και τις ικανότητες των πρακτόρων του πεδίου βάζοντάς τους να παρακολουθούν ψεύτικους στόχους που ονομάζονται «λευκοί» όπως τζαμιά, εκκλησίες, το Μεγάλο Παζάρι και το Αιγυπτιακό Παζάρι, τα πιο γνωστά τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια προωθούνται οι πράκτορες πεδίου.

Οι δραστηριότητες ενός κατασκόπου περιλαμβάνουν πέντε επίπεδα κατά τη διάρκεια των οποίων ο χειριζόμενος υποβάλλεται σε εξ αποστάσεως επιχειρησιακή εκπαίδευση. Μόλις ολοκληρώσουν το πέμπτο επίπεδο, ο κατάσκοπος αναπτύσσεται σε μια θέση στο εξωτερικό για να εκπαιδευτεί ως επαγγελματίας αξιωματικός πληροφοριών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης τον Μάιο, ότι η ΜΙΤ κατέστρεψε ένα άλλο πυρήνα 15 πρακτόρων της Μοσάντ με έδρα την Κωνσταντινούπολη και προχώρησε σε έξι συλλήψεις.

Οι πράκτορες διαπιστώθηκε επίσης, ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ευρώπη από στελέχη της Μοσάντ και επιφορτίστηκαν με την παρακολούθηση μιας εταιρείας και 23 ατόμων με εμπορικούς δεσμούς με το Ιράν και στοχοποιημένα από το Ισραήλ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Τουρκία αποκάλυψε μια άλλη ομάδα επτά ατόμων που κατασκόπευαν Παλαιστίνιους για λογαριασμό της Μοσάντ, η οποία χρησιμοποίησε τις πληροφορίες της για να ξεκινήσει διαδικτυακές εκστρατείες δυσφήμισης και απειλές κατά των Παλαιστινίων.

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ομάδα επτά ατόμων που σχεδίαζε τη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών! Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τη MIT

Η MIT, σε συνεργασία με την τουρκική αστυνομία, έχει αποκαλύψει μια σειρά από δίκτυα κατασκοπείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός που εργάζεται για τη Ρωσία, και απέτρεψε μια συνωμοσία του Ιράν για δολοφονία Ισραηλινών πολιτών στην Τουρκία. Οι επιχειρήσεις οδήγησαν επίσης στην ανακάλυψη μιας ιστορίας από Ιρανούς πράκτορες πληροφοριών για την απαγωγή Ιρανών αντιφρονούντων που κατέφυγαν στην Τουρκία.

 

*Σημείωση Infognomonpolitics.gr: Η εφημερίδα Sabah είναι η εφημερίδα που κάνει τις περισσότερες αποκαλύψεις για τις επιτυχίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Είναι κατά κάποιον τρόπο σαν να λέμε, ότι είναι το γραφείο Τύπου της MİT. Επίσης εντύπωση προκαλεί η χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της είδησης. Ακολούθησε των αποκαλύψεων, ότι η Μοσάντ βοήθησε τις Κυπριακές Υπηρεσίες Πληροφοριών στην εξακρίβωση ιρανικού δικτύου που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα κατά ισραηλινών στόχων  στη Λεμεσό. Οι Ιρανοί, για τους οποίους οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι απήχθησαν από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ μέσα στο Ιράν, είχαν περάσει στο ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου μέσω Κατεχομένων, ταξιδεύοντας από την Τουρκία…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube