Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Σουηδία , Τουρκία 3 Ιουλίου 2023

Νουμάν Κουρτουλμούς, Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Ονειρο απραγματοποίητο των Σουηδών το ΝΑΤΟ

Νουμάν Κουρτουλμούς, Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Ονειρο απραγματοποίητο των Σουηδών το ΝΑΤΟ

Φωτ.: ΤΒΜΜ

Ο Κουρτουλμούς επιμένει ότι οι Σουηδοί στηρίζουν και φιλοξενούν τρομοκρατικές οργανώσεις

Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο της Στοκχόλμης, η οποία αρνείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Αγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet , που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

«Υπάρχει μια τριμερής συμφωνία», είπε αναφερόμενος στις κυβερνήσεις Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας: «Θα προβούν σε ενέργειες και θα ζητήσουν έγκριση για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Συγγνώμη, αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που ομιλεί μόνο υπεύθυνα. Ο,τι λέει, ό,τι υπόσχεται, το πραγματοποιεί, αλλά θέλουμε και οι απέναντί μας να κρατήσουν τον λόγο τους. Για τη Σουηδία, που δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, η προσδοκία για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι απλώς ένα όνειρο», τόνισε ο πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (ΤΒΜΜ), όπως αποκαλείται το τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Κουρτουλμούς σημείωσε ότι «η Τουρκία βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση» σε σχέση με την επιθυμία της Σουηδίας, «η οποία υποστηρίζει και φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις», να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία από την άλλη δεν θα κάνει βήμα σε αυτό το θέμα μέχρι να εφαρμοστούν αυτά που απαιτεί», είπε.

Πηγή: Milliyet, TASS, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube