Weather Icon
Ποντιακό Ζήτημα 27 Ιουλίου 2023

Νικόλαος (Κόκα) Κωνσταντινίδης: Οι Πόντιοι της Αττικής αποχαιρετούν τον γνωστό Έλληνα του Σουχούμι

Νικόλαος (Κόκα) Κωνσταντινίδης: Οι Πόντιοι της Αττικής αποχαιρετούν τον γνωστό Έλληνα του Σουχούμι

Με μεγάλη συγκίνηση οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν χθες τον Νικόλαο (Κόκα) Κωνσταντινίδη του Ιωάννη (Νικολάι Ιβάνοβιτς) – ένας χρόνος έλειπε για να γιορτάσει ο γνωστός Έλληνας του Σοχούμ (Σουχούμι) τα 90ά του γενέθλια. Το νήμα της ζωής του κόπηκε στις 18 Ιουλίου κατά την καθημερινή πρωινή του βόλτα προς την παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης, που βρισκόταν σε σχετικά καλή για την ηλικία του κατάσταση υγείας, παρασύρθηκε από διερχόμενη μηχανή, αφήνοντας πίσω τη σύντροφο της ζωής του Εριέττα και τρεις γιους, τον Ιωάννη, τον Αλέξανδρο και τον Διονύσιο, με τις οικογένειές τους.

Γεννήθηκε το 1934 στο Σοχούμ (Σουχούμι). Σπούδασε στην Ιστορική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης του και εργάστηκε στους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το 1976, τότε 42 ετών, παρά την ελληνική καταγωγή του εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου (Σοβιέτ) της πόλης Σουχούμι. Το 1978 κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου λαϊκών αντιπροσώπων. Από το 1986 εργαζόταν ως επικεφαλής τμήματος στην κρατική εμπορική εταιρεία «ΤοργκΜορΤράνς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ PONTOSNEWS.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube