Weather Icon
Ρωσία , Τύπος 7 Ιουλίου 2023

Νέο κεφάλι στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS! Αναλαμβάνει έμπιστος του Πούτιν

Νέο κεφάλι στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS! Αναλαμβάνει έμπιστος του Πούτιν

Ο Αντρέι Κοντράσοφ διορίστηκε επικεφαλής του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ‘Die Zeit’, σημειώνοντας ότι ο 50χρονος δημοσιογράφος θεωρείται έμπιστος του προέδρου της χώρας, Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν.

 

 Στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος για την κρατική τηλεόραση και ήταν ο γραμματέας Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Πούτιν το 2018.

Το Κρεμλίνο έχει ενισχύσει τον έλεγχό του στα μέσα ενημέρωσης από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ανεξάρτητες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναγκάστηκαν να κλείσουν και πολλοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίστηκαν ως «ξένοι πράκτορες», σχολίασε ο συντάκτης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ιδρύθηκε το 1904. Ήταν το κύριο μέσο πληροφόρησης επί σοβιετικής ένωσης, κυρίως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Το TASS κράτησε το όνομά του από τη σοβιετική εποχή – «Τηλεγραφικό Πρακτορείο της Σοβιετικής Ένωσης»/ «Телеграфное агентство Советского Союза».

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube