Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Τουρκία 27 Ιουλίου 2023

Η Τουρκία βάζει στο “παιχνίδι” το Αζερμπαϊτζάν στο αεροσκάφος 5ης γενιάς του “τουρκικού κόσμου”

Η Τουρκία βάζει στο “παιχνίδι” το Αζερμπαϊτζάν στο αεροσκάφος 5ης γενιάς του “τουρκικού κόσμου”

Φωτ.: Twitter/Defence Turk

Η Τουρκία ελπίζει ότι τα Κάαν θα είναι καλύτερα των F-35 και θα αντικαταστήσουν τα F-16

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο του έργου για τη δημιουργία τουρκικού μαχητικού Kaan πέμπτης γενιάς. Αυτή η συμφωνία θα επισημοποιηθεί με διμερή συμφωνία, η οποία σχεδιάζεται να υπογραφεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF-2023) που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT την Πέμπτη.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνει ότι η συμμετοχή του Μπακού στο έργο θα πρέπει να θεωρηθεί ως σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, που είναι εξοπλισμένη με ρωσικά αεροσκάφη MiG-29.

Και το Κίεβο;
Σύμφωνα με την πύλη Defense Turk, η οποία ειδικεύεται στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, η Ουκρανία ενδέχεται επίσης να συμμετάσχει στο έργο για τη δημιουργία ενός τουρκικού μαχητικού.

Το μαχητικό πέμπτης γενιάς Kaan έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία από το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος Εθνικών Αεροσκαφών Μάχης.

Σχεδιάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση φέτος και η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2028.

Οι τουρκικές αρχές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι το Kaan θα ξεπεράσει τα αμερικανικά F-35 ως προς τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και στο μέλλον θα αντικαταστήσει τα μαχητικά F-16 σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

Πηγή: TRT, TASS, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube