Weather Icon
Ιαπωνία , Ινδία 7 Ιουλίου 2023

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη ναυτική άσκηση JIMEX 2023! Με δύο πλοία εγχώριας κατασκευής συμμετέχει η Ινδία

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη ναυτική άσκηση JIMEX 2023! Με δύο πλοία εγχώριας κατασκευής συμμετέχει η Ινδία

Ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 για 7η φορά η διμερής ναυτική άσκηση Ιαπωνίας-Ινδίας που  φιλοξενείται από το Ινδικό Ναυτικό.

Στόχος της άσκησης είναι να προωθήσει την αμοιβαία συνεργασία και επιβεβαίωσε την κοινή δέσμευση για την ασφάλεια στη θάλασσα στην περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στην άσκηση, που διεξάγεται στο Visakhapatnam από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου, συμμετέχουν μονάδες της Ιαπωνικής Ναυτικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF) υπό τη διοίκηση του Υποναύαρχου, Nishiyama Takahiro, Commander Escort Flotilla One και πλοία του Ινδικού Ναυτικού υπό τη διοίκηση του Αντιναυάρχου Gurcharan Singh, Διοικητή του Ανατολικού Στόλου.

Το JIMEX 23 (Japan-India Maritime Exercise) θα είναι μάρτυρας της συμμετοχής του INS Delhi, του πρώτου ινδικού αντιτορπιλικού εγχώριας κατασκευής, του INS Kamorta, μιας κορβέτας made in india ειδικής για ανθυποβρυχιακή δράση ( Anti-Submarine Warfare), του δεξαμενόπλοιου του στόλου INS Shakti, ενός υποβρυχίου, αεροσκάφους θαλάσσιας περιπολίας P8I και Dornier, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το JMSDF θα εκπροσωπείται από το αντιτορπιλικό JS Samidare και τα αναπόσπαστα ελικόπτερα.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε διάστημα έξι ημερών σε δύο φάσεις – μια Φάση Λιμάνι στο Visakhapatnam που περιλαμβάνει επαγγελματικές, αθλητικές και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, μετά τις οποίες τα δύο ναυτικά θα βελτιώσουν από κοινού τις πολεμικές τους ικανότητες στη θάλασσα και θα ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητά τους μέσω πολύπλοκων επιχειρήσεων πολλαπλών ειδικοτήτων. την επιφάνεια, την υπόγεια και τον αέρα.

Έχοντας αυξηθεί σε εύρος και πολυπλοκότητα με την πάροδο των ετών, το JIMEX 23 παρέχει την ευκαιρία για βελτίωση των πρακτικών των δύο πλευρών και διευκολύνει τις επιχειρησιακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Ινδικού Ναυτικού και του JMSDF για την προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας και την επιβεβαίωση της κοινής δέσμευσής τους για τη θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Theprint.in

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube