Weather Icon
Πακιστάν 8 Ιουλίου 2023

Έκαψαν τη σουηδική σημαία σε διαδηλώσεις στο Πακιστάν ως απάντηση για την καύση του κορανίου

Έκαψαν τη σουηδική σημαία σε διαδηλώσεις στο Πακιστάν ως απάντηση για την καύση του κορανίου

Χιλιάδες Πακιστανοί διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις για να καταδικάσουν την πυρπόληση ενός αντιγράφου του ιερού Κορανίου στη Σουηδία στα τέλη του περασμένου μήνα. Οι διαδηλωτές έκαψαν και ποδοπάτησαν σουηδικές σημαίες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Ισλαμαμπάντ φώναξαν «Το Κοράνι είναι η κόκκινη γραμμή μας», απαιτώντας τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Σουηδία και την απέλαση του πρεσβευτή της.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ κάλεσε σε πανεθνικές διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, προτρέποντας η ημέρα να αφιερωθεί στην υπεράσπιση της «ιερότητας του Κορανίου».

Σε ένα tweet στο Twitter του είπε: «Για να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τα συναισθήματά μας σχετικά με τη βεβήλωση του Ιερού Κορανίου, από τα χέρια ενός καταραμένου, θα διαδηλώσουμε σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, με τον τίτλο «Ημέρα του Ιερού Κορανίου».

SOS για την εκκλησία στο Πακιστάν! Φοβούνται αντίποινα για την καύση του Κορανίου στη Σουηδία – Κόλαση για τον χριστιανισμό η χώρα

«Το Κοράνι δεν είναι μόνο ένα βιβλίο για να το απαγγέλλουμε, αλλά μας δίνει οδηγίες για να ζήσουμε», πρόσθεσε.

Άλλα κόμματα κάλεσαν επίσης τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν, συμπεριλαμβανομένου του αντιπολιτευόμενου κινήματος PTI υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν.

Στις 28 Ιουνίου, ένας κάτοικος της Σουηδίας – ιρακινής καταγωγής – ονόματι Silwan Momica, έκαψε ένα αντίγραφο του Κορανίου μπροστά από το μεγαλύτερο τζαμί της Στοκχόλμης κατά τη διάρκεια του Εΐν αλ Αντχά, αφού οι αρχές του επέτρεψαν να το κάνει.

Το Πακιστάν έχει επανειλημμένα εκφράσει στη διεθνή σκηνή την ανησυχία του για την άνοδο της ισλαμοφοβίας στον κόσμο και ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν είχε σημαντικό ρόλο στην έγκριση από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενός ψηφίσματος τον Μάρτιο του 2022 που καθιστά τη 15η Μαρτίου κάθε έτους ημέρα καταπολέμησης της ισλαμοφοβίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία του Πακιστάν υιοθέτησαν ομόφωνα, χθες, Πέμπτη, ψήφισμα με το οποίο καλεί τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

 

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube