Weather Icon

SOS για την εκκλησία στο Πακιστάν! Φοβούνται αντίποινα για την καύση του Κορανίου στη Σουηδία – Κόλαση για τον χριστιανισμό η χώρα

SOS για την εκκλησία στο Πακιστάν! Φοβούνται αντίποινα για την καύση του Κορανίου στη Σουηδία – Κόλαση για τον χριστιανισμό η χώρα

Εκκλησιαστικοί ηγέτες στο Πακιστάν εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των χριστιανών στη χώρα μετά τη βεβήλωση του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων στις 28 Ιουνίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

Της Lisa Zengarini

Οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας στο Πακιστάν ζήτησαν από τις αρχές προστασία μετά τις απειλές που εξαπέλυσε μια απαγορευμένη ισλαμιστική ομάδα μετά το περιστατικό καύσης του Κορανίου στη Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα, το οποίο πυροδότησε διαδηλώσεις σε πολλές χώρες.

Απειλές από το Lashkar-e-Jhangvi

Το πρακτορείο ειδήσεων Uca μετέδωσε ότι ένας αξιωματούχος της Διάσκεψης Καθολικών Επισκόπων του Πακιστάν είπε ότι η Εθνική Επιτροπή για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη (NCJP) έχει ειδοποιήσει τις αρχές για απειλητικές αντιδράσεις από τη σουνιτική μαχητική ομάδα Lashkar-e-Jhangvi (ή «Στρατός του Jhangvi» ) καλώντας για εκδίκηση κάνοντας επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανούς και λέγοντας ότι θα κάνει το Πακιστάν μία «κόλαση για τον Χριστιανισμό».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Επισκόπων, Naeem Yousaf Gill, είπε ότι η Εκκλησία στο Πακιστάν καταδικάζει τη βεβήλωση του Κορανίου στη Σουηδία. “Ως θρησκευτική μειονότητα ζούμε αδελφικά και ειρηνικά και πάντα υποστηρίζαμε την πλειοψηφία. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι παραβιάζουμε ευαίσθητους νόμους”, είπε.

Ανησυχίες για την ασφάλεια των Χριστιανών στο Πακιστάν

Εν τω μεταξύ, στις 3 Ιουλίου, ο πατήρ Khalid Rashid Asi, επισκοπικός διευθυντής του Faisalabad της Επιτροπής Διαθρησκειακού Διαλόγου και Οικουμενισμού, συναντήθηκε με αξιωματούχους της αστυνομίας στην πόλη Madina της περιοχής, όπου ζουν σχεδόν 4.000 Χριστιανοί.

Ζήτησε επίσης από όλους τους ιερείς της Μητρόπολης να επικοινωνήσουν με τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα για την ασφάλεια των ενοριών, των μοναστηριών, των σχολείων και άλλων τμημάτων τους.

Ο πατέρας Asi είπε στις ειδήσεις της UCA ότι οι πυρπολήσεις του Κορανίου πρέπει να σταματήσουν: «Ως άνθρωποι», είπε, «πρέπει όλοι να σεβόμαστε τα ιερά βιβλία και να αγωνιζόμαστε για μια κουλτούρα ειρήνης και αρμονίας».

Θυμήθηκε την αντιχριστιανική έκρηξη του 2009 στην επαρχία Παντζάμπ, κατά την οποία υποστηρικτές της Lashkar-e-Jhangvi επιτέθηκαν σε χριστιανικά σπίτια αφήνοντας 10 Καθολικούς νεκρούς, μετά από ισχυρισμούς ότι ένα αντίγραφο του Κορανίου είχε βεβηλωθεί.

Πακιστανοί χριστιανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων για περισσότερα από 20 χρόνια

Οι Πακιστανοί Χριστιανοί, που συχνά θεωρούνται δυτικοί πράκτορες, έχουν γίνει στόχος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Πακιστάν από την εισβολή των ΗΠΑ στο γειτονικό Αφγανιστάν το 2001 και την κυκλοφορία της αντι-ισλαμικής ταινίας Innocence of Muslims το 2012.

Στο τελευταίο περιστατικό στη Στοκχόλμη, στις 28 Ιουνίου, ένας Σουηδός πολίτης γεννημένος στο Ιράκ έσκισε σελίδες από ένα Κοράνι και τις έκαψε έξω από το Μεγάλο Τζαμί της σουηδικής πρωτεύουσας. Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία του εθνικού και φυλετικού μίσους.

Η βεβήλωση έχει ξεκινήσει μια σειρά διαδηλώσεων σε πολλές μουσουλμανικές χώρες και έχει καταδικαστεί από το Σουηδικό Συμβούλιο Εκκλησιών και επίσης από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Την Κυριακή, 2 Ιουλίου, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, προτρέποντας το Υπουργείο Εξωτερικών, να καλέσει τον Σουηδό πρεσβευτή για να υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία.

ΠΗΓΗ: vaticannews.va

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube