Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 29 Απριλίου 2024

Κίνα: Περιορίζει τις συναλλαγές με Ρωσία, υπό το φόβο κυρώσεων των ΗΠΑ

Κίνα: Περιορίζει τις συναλλαγές με Ρωσία, υπό το φόβο κυρώσεων των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων στη Ρωσία και σε ρωσικούς φορείς από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022.

Περιορισμό στις πληρωμές συναλλαγών θέτουν οι μεγάλες τράπεζες της Κίνας υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων, με τους κατασκευαστές να δυσκολεύονται να στείλουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία.

Για να διευθετήσει τις πληρωμές για τα ηλεκτρικά της προϊόντα, η εταιρεία με έδρα την Γκουανγκντόνγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μεσίτες συναλλάγματος που δραστηριοποιούνται κατά μήκος των συνόρων της Κίνας με τη Ρωσία, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Γουάνγκ, ο οποίος ζήτησε να κατονομαστεί μόνο με το όνομά του.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων στη Ρωσία και σε ρωσικούς φορείς από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022.

Η απειλή επέκτασής τους στις τράπεζες της Κίνας -μια χώρα που η Ουάσινγκτον κατηγορεί για την τροφοδοσία της πολεμικής προσπάθειας της Μόσχας- παγώνει τη χρηματοδότηση που μειώνει ακόμη και το μη στρατιωτικό εμπόριο από την Κίνα προς τη Ρωσία.

Καθώς οι μεγάλες τράπεζες της Κίνας αποσύρονται από τη χρηματοδότηση συναλλαγών που σχετίζονται με τη Ρωσία, ορισμένες κινεζικές εταιρείες στρέφονται σε μικρές τράπεζες στα σύνορα και σε υπόγεια κανάλια χρηματοδότησης, όπως οι χρηματιστές, ακόμη και σε απαγορευμένα κρυπτονομίσματα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube