Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 12 Ιουνίου 2023

Βόρεια Συρία: Τουρκικό drone σκότωσε Ρώσο στρατιωτικό

Βόρεια Συρία: Τουρκικό drone σκότωσε Ρώσο στρατιωτικό

Ρωσικό όχημα μεταφοράς προσωπικού στόχος τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου – Efrin News 24

Νεκρός Ρώσος στρατιωτικός από τουρκικά πυρά

ΧΑΛΕΠΙ, Συρία (North Press) – Τη Δευτέρα, ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και άγνωστος αριθμός στρατιωτών τραυματίστηκαν σε τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ο ιστότοπος Efrin News 24 ανέφερε: Ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα ρωσικό όχημα μεταφοράς προσωπικού σε μια διαδρομή που συνδέει τα χωριά Herbel και Maarat Umm Hawsh στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Τοπική πηγή είπε στο North Press ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Afrin στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και αργότερα μεταφέρθηκαν σε άλλο.

Η έκταση των τραυμάτων των στρατιωτών δεν έχει γίνει γνωστή, σύμφωνα με την πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, ο ιστότοπος σημείωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με την Τουρκία ένοπλες φατρίες του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) στόχευσαν με πυροβολικό τα περίχωρα της πόλης Τελ Ριφάατ παράλληλα με πτήση τουρκικού drone.

Η πόλη Τελ Ριφάατ, 35 χλμ. βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, είναι καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από το Αφρίν από το 2018 μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και την ύπαιθρό του, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους αρχικούς κατοίκους.

Το Τελ Ριφάατ και άλλα χωριά και πόλεις της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, γνωστή και ως περιοχή Σάχμπα, γίνονται μάρτυρες τουρκικών βομβαρδισμών και βομβαρδισμών σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από ρωσικής πλευράς.

Πηγή: npasyria.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube