REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 27 Ιουνίου 2023

Ο Zelensky ζήτησε πολιτική πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Zelensky ζήτησε πολιτική πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Υπάρχει πλήρης συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Ο Volodymyr Zelensky ζητά την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας από την Ατλαντική Συμμαχία προς το Κίεβο, αν η Ουκρανία δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε την διατύπωση πολιτικής πρόσκλησης προς το Κίεβο για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Υπάρχει κάθε λόγος να απευθυνθεί πολιτική πρόσκληση στην Ουκρανία για να ενταχθεί στη Συμμαχία», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στο Telegram.

Ο Volodymyr Zelensky ζητά την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας από την Ατλαντική Συμμαχία προς το Κίεβο, αν η Ουκρανία δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον.

Σήμερα έγραψε ότι «υπάρχει πλήρης συμφωνία σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία μέχρι την στιγμή της εισδοχής της» στο ΝΑΤΟ χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Aleksi Reznikov δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περιμένει πως το Κίεβο θα δεχθεί ένα καθαρό σήμα και ένα πλαίσιο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ κατά την σύνοδο κορυφής του Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ο Volodymyr Zelensky έχει ασκήσει μεγάλες πιέσεις για την ουκρανική ένταξη, αλλά παραδέχεται επίσης ότι αυτό θα είναι αδύνατον να συμβεί όσο μαίνεται ο πόλεμος με την Ρωσία. Σήμερα είπε ότι το Κίεβο καταβάλλει κάθε προσπάθεια «ώστε οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής του Βίλνιους να έχουν πραγματική σημασία».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube