REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 5 Ιουνίου 2023

Νέος ΥΠΕΞ της Τουρκίας: «Εξωτερική πολιτική σύμφωνα με το όραμα Ερντογάν»

Νέος ΥΠΕΞ της Τουρκίας: «Εξωτερική πολιτική σύμφωνα με το όραμα Ερντογάν»

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν

Τη δέσμευσή του ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω βελτίωση της «εθνικής εξωτερικής πολιτικής», σύμφωνα με το όραμα και τις αξίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής τη Δευτέρα.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα καταβάλω όλες τις προσπάθειες για την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία του κράτους μας και του λαού μας, σύμφωνα με το όραμα και τις αξίες που εκπροσωπεί ο πρόεδρός μας, ο οποίος επανεξελέγη με την ισχυρή υποστήριξη του λαού μας», δήλωσε ο Φιντάν.

Ο Φιντάν, ο οποίος διοικούσε την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, τη διαβόητη MIT, από το 2010, διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών από τον Ερντογάν το Σαββατοκύριακο. Ο Φιντάν διαδέχεται τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών από το 2014.

«Θα συνεχίσω να βελτιώνω το όραμα της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής, το οποίο βασίζεται στην κυρίαρχη βούληση του λαού μας και στην ανεξαρτησία του κράτους μας από όλες τις σφαίρες επιρροής», επισήμανε.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος και ο Τσαβούσογλου συνεργάστηκαν σε πολλές κρίσιμες και δύσκολες υποθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, ο Φιντάν δήλωσε ότι είναι τιμή του να ενταχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών κατά την εκατονταετηρίδα της Δημοκρατίας της Τουρκίας και την 500ή επέτειο της ίδρυσης της τουρκικής διπλωματίας.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν», πρόσθεσε ο Φιντάν.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τους Τούρκους διπλωμάτες με τους οποίους συνεργάστηκε από το 2014.

«Προστατεύσαμε μαζί (με τον Φιντάν) τη χώρα μας και το λαό μας στις πιο δύσκολες γεωγραφικές περιοχές σχετικά με ορισμένα πολύ ευαίσθητα θέματα. Θα είμαι πάντα στη διάθεση του υπουργού μας και του υπουργείου μας», δήλωσε.

liberal.gr με πληροφορίες από Anadolu, hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube