Weather Icon
Διάστημα , ΗΠΑ , Ινδία 25 Ιουνίου 2023

Κοινή αποστολή στο διάστημα για Ινδία και ΗΠΑ! Υπογράφονται οι συμφωνίες Άρτεμις μεταξύ ISRO-NASA

Κοινή αποστολή στο διάστημα για Ινδία και ΗΠΑ! Υπογράφονται οι συμφωνίες Άρτεμις μεταξύ ISRO-NASA

Η Ινδία θα υπογράψει Συμφωνίες Άρτεμις για εξερεύνηση του διαστήματος. ISRO-NASA θα εκτοξεύσουν κοινή αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Οι Συμφωνίες της Άρτεμις είναι μια μη δεσμευτική πολυμερής συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων παγκόσμιων κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην αμερικανική προσπάθεια επιστροφής ανθρώπων στη Σελήνη έως το 2025.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) και ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO) αναπτύσσουν ένα στρατηγικό πλαίσιο αυτήν τη χρονιά για τις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης.

Αυτή η είδηση προέκυψε εν μέσω της πρώτης κρατικής επίσκεψης του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ.

«Στον τομέα του διαστήματος, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι η Ινδία υπογράφει τις Συμφωνίες Άρτεμις, οι οποίες προωθούν ένα κοινό όραμα για την εξερεύνηση του διαστήματος προς όφελος όλης της ανθρωπότητας», δήλωσαν την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Επίσης, είπαν ότι η NASA και ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO) αναπτύσσουν ένα στρατηγικό πλαίσιο για τις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις φέτος.

Οι Συμφωνίες της Άρτεμις είναι μια μη δεσμευτική πολυμερής συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων παγκόσμιων κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην αμερικανική προσπάθεια επιστροφής ανθρώπων στη Σελήνη έως το 2025. Οι ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η αποστολή Indian National Semiconductor θα λάβει 800 εκατομμύρια δολάρια από τη Micron Technology για τη δημιουργία εγκαταστάσεων συναρμολόγησης και δοκιμών ημιαγωγών στην Ινδία.

Κόμβος ηλεκτρονικών προϊόντων η Ινδία

Πρόσφατα, η Ινδία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) για τη δημιουργία της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών κατά τη διάρκεια του 5ου Εμπορικού Διαλόγου Ινδίας – ΗΠΑ 2023, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την Ινδία να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει κόμβος ηλεκτρονικών προϊόντων.

Μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι αξιωματούχοι είπαν: «Σε ό,τι αφορά τους ημιαγωγούς, η Micron Technology με την υποστήριξη της εθνικής αποστολής ημιαγωγών της Ινδίας ανακοίνωσε μια επένδυση άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που μαζί με πρόσθετη οικονομική υποστήριξη από τις ινδικές αρχές έως και 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ εγκατάσταση συναρμολόγησης και δοκιμής στην Ινδία».

«Στον τομέα των ημιαγωγών, μια άλλη εταιρεία εξοπλισμού κατασκευής ημιαγωγών πρόκειται να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για 60.000 Ινδούς μηχανικούς στη χώρα», πρόσθεσαν.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται για προηγμένες τηλεπικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων 5G και συστημάτων ανοιχτής δρομολόγησης*

«Στις προηγμένες τηλεπικοινωνίες, εργαζόμαστε μαζί για το 5G και άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων -ανοιχτής δρομολόγησης. Θα ανακοινώσουμε συνεργασίες για δοκιμές ανοιχτού πεδίου και διάθεση, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων σε κλίμακα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ινδία με χειριστές και προμηθευτές, αγορές. Αυτό θα συνεπάγεται υποστήριξη από το Διεθνές Οικονομικό Ανάπτυξης των ΗΠΑ, συνεργασία και προώθηση των αναπτύξεων στην Ινδία», είπαν στην ANI.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ανοίξουν δύο νέα προξενεία στην Ινδία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ανοίξουν ένα νέο προξενείο στη Μπανγκαλόρ και σε μια άλλη πόλη. Η Ινδία ανυπομονεί να ανακοινώσει νέα προξενεία στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσαν οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

*Τα ανοικτά συστήματα δρομολόγησης (ORS) αναφέρονται σε μια κατηγορία συστημάτων ή πλατφορμών δρομολόγησης που βασίζονται σε λογισμικό και πρότυπα ανοικτού κώδικα. Τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για την παροχή υπηρεσιών δρομολόγησης και πλοήγησης, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε εφαρμογές όπως χάρτες, logistics, μεταφορές ή υπαίθριες δραστηριότητες.

Τα ORS χρησιμοποιούν ανοικτές πηγές δεδομένων, αλγόριθμους και λογισμικό για τον υπολογισμό βέλτιστων διαδρομών, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες όπως η απόσταση, ο χρόνος, η κυκλοφορία, ο τρόπος μεταφοράς και οι προτιμήσεις του χρήστη. Καθώς είναι ανοικτού κώδικα, το ORS επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους χρήστες να έχουν πρόσβαση, να τροποποιούν και να συνεισφέρουν στον υποκείμενο κώδικα, καθιστώντας το μια συνεργατική και προσαρμόσιμη λύση.

Τα ανοικτά συστήματα δρομολόγησης συχνά βασίζονται σε δεδομένα OpenStreetMap (OSM), μια πλατφόρμα χαρτογράφησης ανοικτού κώδικα που παρέχει πληροφορίες χαρτογράφησης με βάση την κοινότητα. Ο συνδυασμός λογισμικού ανοικτού κώδικα, δεδομένων και συνεργατικής ανάπτυξης ευνοεί την καινοτομία, την προσαρμογή και την ευελιξία στις εφαρμογές δρομολόγησης.

Το ORS χρησιμοποιείται από μια ποικιλία οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών χαρτογράφησης, εταιρειών logistics, υπηρεσιών κοινής χρήσης διαδρομής και εφαρμογών πλοήγησης σε εξωτερικούς χώρους, για την παροχή ακριβών και αποτελεσματικών υπηρεσιών δρομολόγησης στους χρήστες τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube