Weather Icon
Κίνα , Μαλαισία 3 Ιουνίου 2023

Η Μαλαισία κατάσχεσε κινεζικό πλοίο που συνδέεται με παράνομες διαστηριότητες σε βρετανικά ναυάγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Έκλεψαν οβίδες και πυρομαχικά μέσα από τα κουφάρια τους

Η Μαλαισία κατάσχεσε κινεζικό πλοίο που συνδέεται με παράνομες διαστηριότητες σε βρετανικά ναυάγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Έκλεψαν οβίδες και πυρομαχικά μέσα από τα κουφάρια τους

Οι ναυτιλιακές αρχές της Μαλαισίας τη Δευτέρα (29 Μαΐου) δήλωσαν ότι οβίδες που πιστεύεται ότι προέρχονται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν σε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με νηολόγιο Κίνας που κρατήθηκε το Σαββατοκύριακο επειδή αγκυροβόλησε στα ύδατά της χωρίς άδεια.

Η ανακάλυψη έρχεται εν μέσω αναφορών αυτόν τον μήνα, ότι οδοκαθαριστές είχαν βάλει στο στόχαστρο δύο βρετανικά ναυάγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοικτά των ακτών της Μαλαισίας – το HMS Prince of Wales και το HMS Repulse – τα οποία βυθίστηκαν από ιαπωνικές τορπίλες το 1941, μόλις τρεις ημέρες μετά την καταστροφική επίθεση στο Pearl Harbor στη Χαβάη.

Μετά από αναφορές για παράνομη δραστηριότητα διάσωσης, το Εθνικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι «ανησυχεί για τον προφανή βανδαλισμό για προσωπικό κέρδος» των δύο ναυαγίων.

Το υπουργείο Άμυνας καταδίκασε τη «βεβήλωση» των ναυτικών στρατιωτικών τάφων, ανέφερε το Σάββατο το BBC.

Ένα πλοίο που ήταν νηολογημένο στο Fuzhou της Κίνας και μετέφερε 32 άτομα πλήρωμα απέτυχε να προσκομίσει άδειες αγκυροβόλησης κατά τη διάρκεια μιας τακτικής επιθεώρησης στα ύδατα ανοιχτά της νότιας πολιτείας Johor της Μαλαισίας την Κυριακή, ανακοίνωσε η Μαλαισιανή Ναυτιλιακή Υπηρεσία Επιβολής (MMEA).

Οι αρχές βρήκαν παλιοσίδερα και οβίδες κανονιού στο πλοίο μετά από περαιτέρω ελέγχους.

Οι οβίδες θα μπορούσαν να συνδεθούν με μια ξεχωριστή κατάσχεση από την αστυνομία σε μια προβλήτα Johor την περασμένη εβδομάδα πολλαπλών μη εκραγών πυροβολικού της εποχής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν κλαπεί από το HMS Prince of Wales, ανέφερε η MMEA, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με το Τμήμα Εθνικής Κληρονομιάς της Μαλαισίας και άλλες υπηρεσίες για την αναγνώριση των πυρομαχικών που βρέθηκαν.

Πηγή: Reuters/at

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube