Weather Icon

Arabian Gulf Business Insight: ΗΑΕ και Ινδία θα ξεπεράσουν τα 100 δις δολάρια στο εμπόριο μέχρι το 2030

Arabian Gulf Business Insight:  ΗΑΕ και Ινδία θα ξεπεράσουν τα 100 δις δολάρια στο εμπόριο μέχρι το 2030

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία θα ξεπεράσουν τον στόχο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμπόριο εκτός πετρελαίου έως το 2030, με την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών να θεωρείται πιθανός καταλύτης.

Το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 15% από την εφαρμογή της συμφωνίας συνολικής οικονομικής εταιρικής σχέσης (Cepa) τον Μάιο του 2022, ανέφερε το ινδικό κρατικό Μέσο Press Trust of India, επικαλούμενο τον διευθυντή του συμβουλίου Cepa, Ahmed Aljneibi.

Το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Ινδίας αυξήθηκε από 73 δισεκατομμύρια δολάρια σε 84 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2021 και 2023


Επιπλέον, οι άμεσες ξένες επενδύσεις του κράτους του Κόλπου στην Ινδία αυξήθηκαν σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ο Aljneibi είπε ότι οι συνεργασίες σε fintech, edtech, healthtech και cleantech είναι πιθανό να προωθήσουν την επόμενη φάση της κοινής ιστορίας ανάπτυξης ΗΑΕ-Ινδίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης των αεροπορικών μεταφορών και των αεροπορικών συνδέσεων φορτίου μεταξύ των δύο χωρών, επικαλούμενος σχετικά χαμηλή διμερή χωρητικότητα θέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και των ινδικών αεροπορικών εταιρειών. 

Επί του παρόντος, η χωρητικότητα κοινής χρήσης θέσεων ανέρχεται σε 134.000 επιβάτες την εβδομάδα και η χωρητικότητα φορτίου στους 4.000 τόνους την εβδομάδα.

Ο Aljneibi περίμενε ότι τόσο οι αερομεταφορείς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όσο και της Ινδίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν πλήρως από τη στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει εξελιχθεί από την υπογραφή του Cepa.

ΠΗΓΗ: Arabian Gulf Business Insight

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube