Weather Icon
Ινδία , Καναδάς 10 Ιουνίου 2023

Ενόχληση της Ινδίας για παρέλαση που έγινε στον Καναδά που εξυμνούσε τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι! Τζαϊσανκάρ: «Αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα»

Ενόχληση της Ινδίας για παρέλαση που έγινε στον Καναδά που εξυμνούσε τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι! Τζαϊσανκάρ: «Αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα»

Ο ηγέτης της Ινδικής διπλωματίας χαρακτήρισε «τραγικό» τον εορτασμό της δολοφονίας της αείμνηστης πρωθυπουργού Ίντιρα Γκάντι στην πόλη του Καναδά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ εξέφρασε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2023 την ανησυχία του για αναφορές για παρέλαση στην πόλη Μπράμπτον του Καναδά που γιόρταζε τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Ίντιρα Γκάντι και είπε ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα, ότι χώρος δίνεται σε αυτονομιστές κάτι που «δεν είναι καλό στις δημόσιες σχέσεις».

Συγκεκριμένα σε μια παρέλαση απεικονιζόταν η δολοφονία της Ινδής πρωθυπουργού Ίντιρα Γκάντι το 1984 από τους σωματοφύλακές της, κάτι που θεωρείται ως εξύμνηση της βίας από τους Σιχ αυτονομιστές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα εννέα χρόνια της κυβέρνησης του Μόντι, ο Τζαϊσανκάρ άσκησε κριτική στον Καναδά για το περιστατικό και είπε ότι το να δοθεί χώρος στους εξτρεμιστές δεν είναι καλό για τη χώρα.

Ο ηγέτης της Ινδικής διπλωματίας χαρακτήρισε «τραγικό» τον εορτασμό της δολοφονίας της αείμνηστης πρωθυπουργού Ίντιρα Γκάντι στην πόλη του Καναδά.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Ύπατος Αρμοστής για τον Καναδά στην Ινδία Κάμερον ΜακΚέι καταδίκασε το περιστατικό.

Ο ΜακΚέι είπε ότι είναι «σοκαρισμένος» από τις αναφορές για ένα γεγονός στον Καναδά που γιόρταζε τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι.

“Είμαι τρομοκρατημένος από τις αναφορές ενός γεγονότος στον Καναδά που γιόρταζε τη δολοφονία της Ινδής πρωθυπουργού Ίντιρα Γκάντι. Δεν υπάρχει μέρος στον Καναδά για μίσος ή εξύμνηση της βίας. Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτές τις δραστηριότητες”, είπε σε ένα tweet. .

Ο πρώην υπουργός της Ένωσης Μίλιντ Ντεόρα δήλωσε απογοητευμένος από την παρέλαση και πρόσθεσε ότι ο εξτρεμισμός αξίζει καθολικής καταδίκης και ενιαίας απάντησης.

“Ως Ινδός, είμαι τρομοκρατημένος από την παρέλαση μήκους 5 χιλιομέτρων που έλαβε χώρα στην πόλη Μπράμπτον του Καναδά, που απεικονίζει τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι. Δεν είναι να παίρνω θέση, είναι να σεβόμαστε την ιστορία ενός έθνους και τον πόνο που προκλήθηκε από τη δολοφονία του Πρωθυπουργού του. Αυτός ο εξτρεμισμός αξίζει καθολικής καταδίκης και ενιαίας απάντησης», ανέφερε σε tweet.

Ο αρχηγός του Κογκρέσου, Τζαϊράμ Ραμές απάντησε στο tweet του Ντεόρα και είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να το συζητήσει σθεναρά με τις καναδικές αρχές.

“Συμφωνώ απόλυτα! Αυτό είναι απεχθές και ο Τζαϊσανκάρ θα πρέπει να το συζητήσει σθεναρά με τις καναδικές αρχές”, είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube