Weather Icon
Αθλητικά 13 Μαΐου 2023

Στην κορυφή η ΑΕΚ και στα εισιτήρια που έχουν κοπεί στη Super League! Ρεκόρ 12ετίας

Στην κορυφή η ΑΕΚ και στα εισιτήρια που έχουν κοπεί στη Super League! Ρεκόρ 12ετίας

Φέτος είδαμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, καθώς τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο και απογείωσαν το ενδιαφέρον για τα επερχόμενα πλέι-οφ. Αυτό αντανακλάται και στους αριθμούς, με μια αύξηση 99,5% στα εισιτήρια που κόπηκαν φέτος στην κανονική διάρκεια της Super League σε σχέση με πέρυσι.

Η σεζόν 2021-22 ήταν μια ανώμαλη σεζόν λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, όπως το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, που επηρέασαν τον αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν για τους αγώνες της Super League. Το ιστορικό χαμηλό των 3.508 εισιτηρίων ανά αγώνα που καταγράφηκε πέρυσι σχεδόν διπλασιάστηκε, με συνολικά 1.258.522 εισιτήρια να κόβονται για τα 182 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της Super League και με μέσο όρο 6.991 εισιτήρια ανά αγώνα.

Κορωνοϊός - Γήπεδα: Μόνο εμβολιασμένοι, με μάσκες και μέγιστος αριθμός θεατών - CNN.gr

Ο μέσος όρος των εισιτηρίων που κόπηκαν φέτος στην κανονική διάρκεια της Super League ήταν 6.991, ένας αριθμός που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν ορισμένες ομάδες δεν είχαν ποινές κεκλεισμένων των θυρών και αν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Αυτός ο μέσος όρος αποτελεί ρεκόρ 12ετίας, με την καλύτερη επίδοση των τελευταίων ετών να παραμένουν τα 7.944 εισιτήρια κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι από τη σεζόν 2009-10. Ορισμένες ομάδες, όπως Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Ατρόμητος και Ιωνικός, επηρεάστηκαν από ποινές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε χωρίς κόσμο τα εμπορικά του παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Μετά από 12 χρόνια, η κορυφή στον αριθμό των εισιτηρίων κατά μέσο όρο που κόβει μια ομάδα στην ελληνική Super League άλλαξε χέρια. Η ΑΕΚ, με το νέο της γήπεδο, κατάφερε να κόψει συνολικά 342.210 εισιτήρια σε 13 παιχνίδια και να τερματίσει πρώτη στην κατηγορία με μέσο όρο 26.324 εισιτήρια ανά αγώνα. Αυτό αντικατέστησε τον Ολυμπιακό στην κορυφαία θέση, ο οποίος κόβει κατά μέσο όρο 19.668 εισιτήρια ανά αγώνα. Η τελευταία φορά που μια ομάδα είχε καλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων από τον Ολυμπιακό ήταν τη σεζόν 2009-2010, όταν ο Παναθηναϊκός κόβοντας μέσο όρο 27.351 εισιτήρια κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ.

Δεν τους βλέπει η ΑΕΚ που επέστρεψε σπίτι της: Μέσο όρο 30.910 εισιτήρια στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»

Παρατηρείται ότι ο μέσος όρος της ΑΕΚ στα εντός έδρας παιχνίδια φτάνει τα 26.324 εισιτήρια, υπερβαίνοντας έτσι τον Ολυμπιακό που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με μέσο όρο στα 19.668 εισιτήρια. Ωστόσο, αν αφαιρέσουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ που έγιναν στη Ριζούπολη, ο μέσος όρος στο νέο γήπεδο της ομάδας αυξάνεται στα 28.782 εισιτήρια, που αντιστοιχεί σε περίπου 92,8% πληρότητας στις 31.100 θέσεις του γηπέδου. Το γήπεδο αυτό φαίνεται να έχει προκαλέσει αυξημένο ενθουσιασμό στους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς από τα 10.083 εισιτήρια που είχε κόψει πέρυσι στο ΟΑΚΑ, η ομάδα ανέβασε τους αριθμούς κατά περίπου 260%, καθιστώντας δύσκολη την απόκτηση διαθέσιμων εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια της σε αυτή τη σεζόν.

Παναθηναϊκός: Ετσι θα είναι το νέο γήπεδο στον Βοτανικό - ΦΩΤΟ

Η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και η ανέγερση της νέας Τούμπας αποτελούν θέματα που συνεχίζουν να ενδιαφέρουν τους φιλάθλους. Παρόλο που απέχουμε ακόμα πολύ από την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη, υπάρχει κάποιος αισιοδοξία για το μέλλον. Οι Έλληνες λατρεύουν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να το απολαμβάνουν, αλλά η πρόοδος στον τομέα των γηπέδων είναι ένα αναγκαίο βήμα για τη βελτίωση του επιπέδου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

PAOK granted land for new Toumba arena — AGONAsport.com
ΠΗΓΗ: Sportlive.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube