REAL TIME |

Weather Icon

Η τουρκική διασπορά ψηφίζει ελεύθερα στις εκλογές, ενώ η «δημοκρατική» Ελλάδα μας φιμώνει!

Η τουρκική διασπορά ψηφίζει ελεύθερα στις εκλογές, ενώ η «δημοκρατική» Ελλάδα μας φιμώνει!

Γιατί φοβάται η Αθήνα την ελληνική διασπορά;

Του Νίκου Σταματάκη

Είναι δύσκολο να περιγράψω πόσο ντροπή ένιωσα χθες το βράδι καθώς οδηγούσα στους δρόμους του Μανχάταν πηγαίνοντας σε μια εκδήλωση όταν είδα μια πομπή φορτηγών με τουρκικές σημαίες και μια υπερμεγέθη φωτογραφία του Προέδρου Ερντογάν, προφανώς πορευόμενα προς ή ερχόμενα από προεκλογική εκδήλωση.

Το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής διασποράς ζει στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία, τουλάχιστον 5-6 εκατομμύρια… Και μερικά ακόμη εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Και όλοι έχουν δικαίωμα ψήφου στα τουρκικά προξενεία και άλλες εγκαταστάσεις που έχουν ορίσει οι προξενικές αρχές… Διαβάστε το παρακάτω άρθρο του Trtworld: τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι της Διασποράς αναμένεται να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, ακόμα περισσότερα εκατομμύρια είναι εγγεγραμμένοι, και σχεδόν όλοι επιτρέπεται να εγγραφούν εάν το επιθυμούν.

Τι ντροπή για το «λίκνο της Δημοκρατίας» να μην επιτρέπει να ψηφίσει παρά ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης διασποράς του: Μόνο περίπου 23.000 Έλληνες από τα εκατομμύρια της διασποράς θα ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου!! Το ελληνικό Σύνταγμα του 1974 (άρθρο 50) θεσπίζει το δικαίωμα της Διασποράς να εκλέγει και να εκλέγεται. Ωστόσο, μια σειρά από κουτοπόνηρες ή εντελώς διεφθαρμένες ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές της Αριστεράς, έχουν απαγορεύσει τη θέσπιση nόμων και κυβερνητικών μηχανισμών για την εφαρμογή αυτής της συνταγματικής διάταξης. Οι πολλές δεξιές κυβερνήσεις από το 1974 κρύβονται πίσω από έναν ΠΑΡΑΛΟΓΟ κανόνα (τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας) για την εισαγωγή τέτοιων νόμων. Και κρύβονται επίσης από την απόλυτη άρνηση της Αριστεράς, που θεωρεί ότι ζημιώνεται πολιτικά από την ψήφο της Διασποράς.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι δεξιοί και αριστεροί Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν καλά ότι η Διασπορά ΔΕΝ χρειάζεται τις εντελώς διεφθαρμένες «υπηρεσίες» τους για «πρόσβαση» στην κυβέρνηση και – δεδομένου του μεγάλου αριθμού της διασποράς – φοβούνται ότι θα χάσουν τη δύναμή τους. Οι δυτικές κυβερνήσεις, που λειτουργούν και ως «Πάτρονες» (διαβάστε: «νταβατζήδες») της Ελλάδας, επίσης δεν ευνοούν το εκτεταμένο δικαίωμα ψήφου για τη Διασπορά. Γιατί η Διασπορά θα ψηφίζει πάντα υπέρ των πραγματικών συμφερόντων της Ελλάδας και του ελληνικού έθνους. 

Και έτσι οι πολλοί από εμάς, γεννημένοι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, που έχουμε δύο διαβατήρια (και διπλή υπηκοότητα), δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου στις ελληνικές εκλογές. Ούτε όσοι από εμάς (εκατοντάδες χιλιάδες!!) που κάνουμε φορολογική δήλωση στην Ελλάδα επειδή έχουμε κάποια περιουσία εκεί, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα σπιτάκι που μας άφησαν οι γονείς μας!! Το γεγονός αυτό δίνει στην αρχή «Οχι φορολογία χωρίς εκπροσώπηση» νέο νόημα!!

Ντροπή σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!! Πόσο ντροπιαστικό για εμάς να βλέπουμε μετανάστες της Αλβανίας, της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας (όλα πρώην κομμουνιστικά κράτη) και της Τουρκίας να πηγαίνουν να ψηφίζουν στα προξενεία τους!! Πόσο ντροπιαστικό!! Και είναι απεριόριστα πιο ενοχλητικό γιατί αφορά ένα έθνος του οποίου η ταυτότητα καθορίζεται από τη Διασπορά ανά τους αιώνες, από τους μυθικούς χρόνους του Οδυσσέα…

Πηγή: helleniscope.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube